Valkosen veljeksillä onnistunut kauden avaus – “Kyllä siellä penkat pölisi”

6.2.2019 / 07:57
Anssi Valkosen tyylinäyte Revontulirallin erikoiskokeella (Kuva: Marko Kyöstilä).

[ A- ] / [ A+ ]

F-rallisarjan kauden avausosakilpailu ajettiin Revontulirallin merkeissä Hankasalmella viime lauantaina. Valkonen Motorsport -tiimin Valkosen veljekset saivat sarjaan hyvän startin, kun Anssi ajoi yleisessä nuottiluokassa toiseksi ja Matias sijoittui junioreiden yleiskilpailussa kolmanneksi, sekä luokassaan toiseksi.

Anssi Valkonen yhdessä kartanlukijansa Jani Pohdon kanssa ajoivat kuusi erikoiskoetta käsittäneessä kilpailussa yhden pohja-ajan. Eroa maalissa yleisen nuottiluokan voittaneeseen Markus Hellströmiin oli lopulta vain 1,9 sekuntia.

– Tiukille meni! 70 ek-kilometriä ajetttiin ja tuo on ero. Se meni yli odotusten, Valkosen veljeksistä vanhempi, Anssi, kommentoi Valkonen Motorsportin tiedotteessa.

Anssi Valkonen johti luokkaa neljän ajetun erikoiskokeen jälkeen, mutta viidennellä erikoiskokeella Hellström oli 8,3 sekuntia nopeampi nousten johtoon ja tuon aseman Hellström myös säilytti aina maaliin asti.

– Neljännellä erikoiskokeella tauon jälkeen ajoin vain liian varovasti. Viidennellä puolestaan auto sammui penkkaan nojaamisen jälkeen risteyksessä. Siinä meni noin 10 sekuntia ylimääräistä aikaa, Anssi arvioi ja lisäsi vielä, että vaikka voitto olikin lähellä, niin kauhavalainen oli kauden avaukseen erittäin tyytyväinen.

– Olemme tehneet paljon töitä BMW:n kanssa ja muutokset ovat onnistuneet. Auto on nyt tosi hyvä.

Matias Valkonen ja kartanlukija Markus Peltonen sijoittuivat junioreiden yleiskilpailussa kolmanneksi. Luokkavoitto jäi puolestaan vain 1,6 sekunnin päähän.

– Kilpailun alussa oli takertelua omassa ajossa, mutta loppua kohti se petraantui. Kovin oli tiukkaa koko kisa, sillä kärjessä ajaneille tuli ongelmia ja nousimme sitäkin kautta tuloksissa. Kyllä siellä penkat pölisi, mutta sitähän se talviralli on. Autoa on päivitetty kaikin puolin. Se toimii nyt hyvin, Matias kehui.

F-rallisarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Kuhmoisissa 23. helmikuuta.

– Kuhmoisissa on tarkoitus jatkaa tasaisuutta. Se on sarjan kannalta tärkeää, Matias Valkonen päätti.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit