Varusmies Pensas avasi kautensa kakkossijalla – “Kaveri oli nyt parempi”

19.2.2019 / 18:47
Jere Pensas avasi kilpailukautensa kakkossijalla (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallisprintin SM-sarjan kauden avausosakilpailu ajettiin Nilsiässä helmikuun ensimmäisenä sunnuntaina. Tammikuun alkupuolella varusmiespalveluksen aloittanut rallisprintin V1600-luokan viime vuoden Cup-mestari Jere Pensas avasi uuden kauden kakkossijalla.

Ennen Nilsiän SM-osakilpailua Jere Pensas pohti edessä olevaa kilpailua, ajot varusmiehellä ennen kauden 2019 avausta olivat jääneet varsin vähiin.

– Viime viikonloppuna olin lomilla Laihialla ja pääsin vetämään muutaman kierroksen peltoradalla. Edelliset kilometrit olin ajanut viime syksynä Laihian SM-rallisprintissä. Hyvin lähti “Rellu” liikkeelle, vaikka olosuhteet pellolla eivät tietenkään mitenkään vastanneet Nilsiän reittiä. Olen nähnyt videon Nilsiän pätkästä ja se vaikutti nopealta ja tosissaan ajattavalta pätkältä, Pensas ennakoi tiedotteessaan.

Taktiikka kilpailuun oli mietitty tarkkaan.

– Olisi hyvä saada heti ensimmäiselle kierrokselle kunnon veto. Se antaisi luottoa tekemiseen, vaikka tuntuma näiltä lumilta on vähäinen. Voittoon tietenkin tähtään, mutta ei se ole mikään maailmanloppu, vaikka joku (Oskari) Heikkinen menisikin kovempaa. Tärkeintä on saada kohtuullisen hyvät pisteet kauden avauksesta, Pensas suunnitteli.

Ensimmäisellä kierroksella Pensas kellotti luokkansa nopeimman ajan.

– Rata vaikutti tutustumiskerroilla tosi vaativalta. Reitillä oli myös pari paikkaa, jotka saattoivat yllättää. Eka rinki meni hyvin sellaisella perusvarmalla suorituksella. Ajon jälkeen oli hyvä fiilis. Parantamisen varaa jäi, Pensas pohti ensimmäisen vetonsa jälkeen.

Ja sitä parannusta tulikin sitten toisella kierroksella oikein roimasti, reilut kaksi sekuntia, mutta se ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti. Viidennellä sijalla ensimmäisen kierroksen jälkeen ollut Oskari Heikkinen paransi aikaansa toisella vedolla peräti 15 sekuntia ja nousi voittoon ohi Pensaan.

– Toisella vedolla pito renkaissa oli tosi hyvä. Olisi vain pitänyt syöttää selvästi kovempaa. Ei siinä sen kummempaa. Kaveri oli nyt parempi, Pensas tunnusti.

Pensas muistutti, että V1600-luokassa vauhti on koko ajan kasvussa ja taistelu niin mestaruudesta, kuin himmeämmistä mitaleistakin tulee olemaan todella tiukkaa.

– Se on varmaa, että tänä vuonna ei ole varaa varmistella missään kisassa. Pitää olla hereillä molemmilla vedoilla, sillä voittoon riittää vain huippusuoritus. Sain kakkostilasta hyvät pisteet. Siitä lähdetään parantamaan suorituksia seuraaviin osakilpailuihin.

– Palvelus Kajaanin jääkärikomppaniassa vie oman aikansa. Tämän kauden ykköstavoite on rallisprintin SM-sarjan V1600-luokan mestaruuden puolustaminen. Katsotaan kauden aikana mitä muuta ajetaan, Pensas päätti.

Rallisprintin SM-sarja jatkuu Mikkelissä sunnuntaina 9. maaliskuuta.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit