Veibyn Hyundai-mahdollisuus kariutui aikatauluongelmiin – “Ajankohtaa ei voinut vaihtaa”

1.9.2017 / 09:37
Ole Christian Veiby Puolan MM-rallissa tänä vuonna (Kuva: Ivo Kivistik / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Ole Christian Veiby oli yksi niistä, jotka kutsuttiin mukaan Hyundain uuden kuljettajien kehitysohjelman ensimmäiseen valintavaiheeseen 16 muun kuljettajan kanssa. Monelle se, että Veibya ei toiseen vaiheeseen valittu oli yllätys, mutta tähän löytyi lopulta varsin looginen syy: Veiby kun ei ollut edes mukana ensimmäisessä valintavaiheessa.

Hyundai Motorsport julkisti Suomen MM-rallin jälkeen elokuun alkupuolella, että se aloittaa uuden kuljettajien kehitysohjelman jolla pyrkii löytämään uusia potentiaalisia WRC-tähtikuljettajia ja auttaa heitä urallaan eteenpäin. Ensimmäiseen vaiheeseen kutsuttiin mukaan 17 kuljettajaa, joista yksi oli Ole Christian Veiby. Kun toiseen vaiheeseen valitut kahdeksan kuljettajaa julkistettiin, ei Veibyn nimeä ollut kuitenkaan siinä listassa mukana.

Tämä tuli monelle varsin suurena yllätyksenä, onhan Veiby tehnyt tällä kaudella erittäin hyvää tulosta niin rallin MM-sarjassa WRC2-luokassa, kuin myös Aasian-Tyynenmeren sarjassakin. Valitsematta jättämiseen löytyi kuitenkin lopulta varsin looginen syy: Veiby kun ei ollut edes mukana ensimmäisessä valintavaiheessa.

– Ensimmäinen valintavaihe oli samaan aikaan, kun ajoimme Malesiassa rallia. Minulla on Skodan kanssa erittäin läheinen suhde ja sopimus Aasiassa ajamisesta ja sitä toki halusin myös kunnioittaa. Hyundai oli minuun yhteydessä ja he olisivat halunneet minut mukaan, mutta koska ajankohtaa ei sitten voinut vaihtaa, niin jouduin jättää sen väliin, Veiby kertoo norjalaisen Parc Ferme -verkkojulkaisun haastattelussa.

– Onhan se hienoa, että useammat tahot osoittavat minua kohtaan kiinnostusta, Veiby lisää.

21-vuotias Veiby on urakoinut tänä vuonna jo 14 rallia. MM-sarjassa norjalainen on ajanut WRC2:ssa luokkavoiton Puolassa, sekä kakkossijan Italiassa ja kolmossijan Ruotsissa. Aasian-Tyynenmeren sarjan kolmesta osakilpailusta Veiby on voittanut kaksi ja johtaa sarjaa. Lahjakkaan Veibyn kohdalla vertailut maanmieheen, rallin vuoden 2003 maailmanmestariin Petter Solbergiin, ovat jatkuvia, mutta Veiby itse ei näistä ota juurikaan paineita.

– Ei, en ota siitä vertailusta paineita. Petter teki rallissa upean uran ja menestyy nyt rallicrossin puolella. Rakennan omaa uraani määrätietoisesti ja pyrin tekemään sen mahdollisimman hyvin. Mutta ei, en todellakaan ota paineita siitä, että minusta pitäisi tulla Norjan seuraava Petter Solberg, Veiby sanoi kesällä UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Viime vuonna Veiby ajoi talvikaudella kolme osakilpailua rallin SM-sarjaa ja voitti niissä yleiskilpailun kahdesti.

Lue myös!

Kolme suomalaista Rovanperän johdolla taistelee Hyundain tallipaikasta kaudelle 2018 (10.8.2017)
Hyundai julkisti kehitysohjelman finalistit – Huttunen ja Rovanperä jatkoon (24.8.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Parc Ferme


Facebook kommentit