MOTORSPORT

Venäläismestari ajoi jälleen testeissä ulos – Tshekin EM-ralli jää väliin

Rallin hallitseva Euroopan mestari ja käynnissä olevan kauden pistejohtaja Alexey Lukyanuk ei pysty osallistumaan tulevana viikonloppuna Tshekissä ajettavaan kauden neljänteen EM-osakilpailuun.

Aiemmin urallaan kaksi kertaa rallin Euroopan mestaruuden voittaneen Alexey Lukyanukin, 40, kolmannen EM-tittelin metsästys koki valtavan takaiskun, kun venäläiskuljettaja ajoi tällä viikolla testeissä ulos ja Sainteloc-tiimin Citroen kärsi sen verran pahoja vaurioita, että osallistuminen tulevana viikonloppuna Tshekissä ajettavaan kauden neljänteen EM-osakilpailuun ei ole mahdollista. Citroen Racing tiedotti asiasta Twitterissä keskiviikkona.

– Testeissä tapahtuneen ulosajon seurauksena Alexey Lukyanuk ja Alexey Arnautov (kartanlukija) eivät tule osallistumaan Barum Ralliin, Tshekin EM-ralliin. Miehistö on kunnossa, Citroen Racing twiittasi.

Lukyanuk johtaa EM-sarjaa kolmen ajetun osakilpailun jälkeen yhden pisteen erolla ennen Andreas Mikkelseniä. Lukyanukin kausi käynnistyi Puolan EM-rallin voitolla kesäkuussa, kun taas heinäkuussa Latvian EM-rallista irtosi kolmas sija. EM-pistejohto säilyi vielä Italian EM-rallin jälkeenkin, vaikka Lukyanuk joutuikin keskeyttämään ulosajon seurauksena.

Sen lisäksi, että Lukyanuk on urallaan yltänyt hienoihin saavutuksiin, on niiden vastapainoksi syntynyt melkoinen määrä romua. Vielä tämänvuotisen Puolan EM-rallin alla sattunut ulosajo kilpailuun valmistavissa testeissä pystyttiin paikkaamaan tiimin puolelta onnistuneesti, kun ranskalaisen Sainteloc-tiimin mekaanikot tekivät suoranaisen ihmeen ja onnistuivat korjaamaan auton ajoissa kuntoon, vaikka vauriot silloin olivatkin varsin mittavat.

Äskettäin avioitunut Lukyanuk ajoi heinäkuussa yhden uransa parhaista kilpailuista, kun hän voitti WRC3-luokan Viron MM-rallissa. Ensimmäistä kertaa Skodalla kilpaillut Lukyanuk oli R5-autojen kuljettajista nopein lähes jokaisella kilpailun erikoiskokeella, jättäen taakseen myös WRC2-luokan kuljettajat. Ja jotta kilpailu olisi ollut voitosta huolimatta “lukyanukimainen”, niin ehtipä Lukyanuk myös kaataa autonsa kilpailun viimeisellä erikoiskokeella.

Tshekin EM-ralli käynnistyy perjantaina ja maaliin saavutaan sunnuntaina. Suomalaiskuljettajista kilpailuun osallistuvat Jari Huttunen, Teemu Asunmaa, sekä ERC3 Junior -luokan pistejohtaja Sami Pajari. Asfaltilla ajettavassa kilpailussa erikoiskokeiden määrä on viisitoista ja niiden yhteispituus on hieman alle 211 kilometriä.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Auto romuksi tiistaina, voitonjuhlat sunnuntaina – “Uusi runko Ranskasta”

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com