MOTORSPORT

Vesa Rissanen omaa luokkaansa Rautavaaralla – “Kaikki meni ok ja ihan normaalisti”

Pieksämäkeläiselle Vesa Rissaselle voitto Historic Rallisprint -sarjan kolmannessa osakilpailussa Kipari Sprintissä Rautavaaralla tuntui olevan ”tuttua kauraa”. Paljoa ei kommenttia herunut koko porukan nopeimmalta kuljettajalta. Sarjan toisen osakisan väliin jättänyt Rissanen on sarjapisteissä kolmen osakisan jälkeen vasta neljäs.

Historic Rallisprint -sarjaan saatiin keväällä sittenkin vielä kuudes osakilpailu mukaan, joten kuljettajat saavat kauden päätteeksi loppupisteisiinsä laskea viiden parhaan kisan tuloksen. Sarjan mestaruuden uusimiseen Vesa Rissasella on siksi vielä hyvät mahdollisuudet, mutta muissa osakisoissa on tultava menestystä ja mieluimmin tietenkin aina luokkavoitto.

Kipari Sprintissä Rissaselle näytti riittävän rutiinisuoritus. Kakkoseksi luokassa jäänyt Kari Roivainen jäi noin puoli sekuntia kahden kilometrin mittaisella radalla. Roivainen kohensi toisella kierroksella aikaansa vajaan sekunnin, muttei pystynyt Rissasen vauhtiin vastaamaan. Rissasen ensimmäisellä kierroksella ajama aika parani vain noin sekunnin kymmenyksen verran.

– Ehkä siinä sittenkin tuli hieman liikaa yritettyä toisella kiekalla. Ei mitään ihmeellistä koko päivänä tapahtunut, kaikki meni ok ja ihan normaalisti, totesi Rissanen.

Kahden osakilpailun luokkavoitolla Rissanen on pistetaulukossa neljäntenä. Pistejohdon säilytti edelleen Daihatsu Charadella ajava Rami Suominen, joka on yhdellä pisteellä heinolalaista Hannu Kärkkäistä edellä. Suominen oli Kipari Sprintissä luokassa vasta kolmas ja ensimmäisellä kierroksella sattunut keskeytys teki kisan jännäksi toiselle kierrokselle.

– Harmittavasti semmoinen viitosen vika, kaasuvaijeri nimittäin irtosi. Eikä sitä tämmöisellä pikkuautolla oikein pystynyt aikaa toisella kierroksella parantamaan, koska rata oli jo aika pehmeä ja urainen, Suominen kommentoi.

Suominen oli kuitenkin tyytyväinen, että on edelleenkin pistejohdossa.

– Tämä on kyllä paljon enemmän kuin mitä alkukaudesta odotettiin. Tarkoitus oli tänä vuonna lähinnä hakea kokemusta ja oppia ensi vuotta varten. Meille muutenkin on tärkeintä Historic-harrastuksessa, että autoja saadaan viivalle ja ajetaan kilpaa. Ihan kiva, että menestystä on tullut, tietysti ollaan tyytyväisiä, Suominen myönsi.

Teksti: Kikka Kuosmanen, Historic Rallisprintin tiedotus

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com