Veteraaneille oma rallisarja Historic Rally Trophyyn – “Historian ylläpitäminen merkittävässä roolissa”

15.9.2017 / 11:36
Jyrki Meronen ja Ford Cortina GT Pohjanmaa Rallissa tänä vuonna (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Ensi vuoden Historic Rally Trophyn yhteydessä ajetaan uusi Veteraani Rallisarja 2018. Kyseiseen sarjaan pääsyvaatimuksena on E- tai F-ikäkauden auto ja 1-ohjaajan vähintään 60 vuoden ikä.

HRT-osakilpailuissa veteraanit kilpailevat HRT-sarjan 69-luokissa kuutiotilavuuden mukaan. HRT-sarjan pistelaskennassa veteraanien tulokset poimitaan omaksi Veteraani Rallisarjan tulokseksi, luokista riippumatta. Veteraanien tulokset eivät ole sarjan osakilpailuissa erillisinä, vaan Historic Rally Club Finland koostaa sarjan tulokset, sekä pistetilanteet osakilpailuittain ja hoitaa sarjan tiedotuksen kauden aikana.

Veteraani Rallisarjan pisteet lasketaan normaalin kaavan mukaan ja kauden päätyttyä eniten pisteitä keränneet palkitaan. Veteraani Rallisarjaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen, vaan sarjan tuloksiin kelpuutetaan kaikki autokunnat, jotka täyttävät yllä mainitut vaatimukset: auton on oltava vuodelta 1965 tai vanhempi ja kuljettaja on täyttänyt 60 vuotta. Veteraani Rallisarjassa ajava ilmoittautuu HRT-osakilpailuihin normaalisti autonsa moottorikoon mukaiseen luokkaan.

Historic-ralleista E- ja F-ikäkauden autot ja vanhemmat kuljettajat ovat vähenemään päin. Veteraani Rallisarjan myötä toivotaan, että näitä vanhoja ralliautoja nähtäisiin vielä jatkossakin ja että sarja antaisi lisämotivaatiota vanhemmille kilpailijoille jatkaa harrastamista.

– Historic-toiminnassa historian ylläpitäminen on merkittävässä roolissa. Jokaisella kilpailuluokalla on oma merkityksensä historian kannalta. Niin kauan kuin yksikin luokassa ajaa, se kannattaa säilyttää. Jos sen lopettaa, se historia on menetetty. Vaikka tämä on kilpaurheilua, tässä on myös toinenkin aspekti, Historic Rally Club Finlandin puheenjohtaja Risto Laine muistuttaa.

Historic Rally Trophy 2018

20.1. Lammi
10.2. Alavus
12.5. Mäntsälä
7.7. Orimattila
15.9. Espoo
13.10. Urjala

Teksti: Kikka Kuosmanen, HRT:n tiedotus


Facebook kommentit