MOTORSPORT

Vettelille hurja määrä kilometrejä

Sebastian Vettel tahkosi Porschen 963-autolla aimo annoksen kierroksia, kun saksalaismerkki teki valmistavia testejä kesän Le Mansin kisaa varten.

Kauden 2021 päätteeksi F1-hanskansa naulaan ripustanut Sebastian Vettel ajoi Porschen 963-autolla yhteensä 581 kilometriä ja 118 kierrosta Espanjan Aragonin radalla.

Aiemmin Vettel on päässyt tutustumaan Porschen LMDh-luokan kilpuriin simulaattorissa ja Porschen omalla testiradalla Saksan Weissachissa, jotta auto olisi ensimmäisessä varsinaisessa testissä tuttu.

Paikalla Aragonissa olivat kumpikin Porschen FIA WEC -autokunta; Laurens Vanthoor, Kevin Estre ja Andre Lotterer sekä Fred Makowiecki, Matt Campbell ja Michael Christensen. Edellä mainittujen triojen lisäksi testimahdollisuuden sai viime vuoden DTM-mestari Thomas Preining.

Vettel oli iloinen vakiokuskeilta saamistaan neuvoista ja avusta.

– Sen jälkeen, kun ajoasento ja istuin oli saatu tehtaalla sopivaksi, ensimmäiset simulaattoritestit oli ajettu sekä pieni testilenkki ajettu tehtaan radalla, minulla oli jo siinä vaiheessa hyvä tunne autosta. Nyt varsinainen testi täällä Aragonissa oli todella mukava.

– Ensin piti tottua kaikkeen uuteen ja löytää oma rytmi. Ajokokemus oli varsin erilainen, koska ensinnäkin pään päällä on katto, auto on painavampi ja renkaat ovat erilaiset. Porschen tehdaskuljettajat olivat avuliaita ja selittivät minulle, mihin pitää kiinnittää huomiota ja mihin minun pitää tottua. Se helpotti minua, Vettel summasi testien antia.

Porsche Penske Motorsportin johtaja Jonathan Diuguid uskoi, että Vettel pystyy antamaan tiimille aivan uudenlaista palautetta.

– Hänellä on valtava kokemus hybridisysteemeistä ja huipputehokkaista kilpa-autoista. Hänen tuore näkökulmansa siitä, missä automme tällä hetkellä on ja antamansa palaute on ainutkertaista. Olemme iloisia, että saimme hänet tänne. Kaiken lisäksi hän nousi autosta hymyillen, joten se on aina hyvä merkki, Diuguid naurahtaa.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com