Video! Asfalttirallisarjan vauhdikas avaus polkaisi kesäkauden käyntiin Puolassa

23.6.2020 / 11:21
Kacper Wroblewski ja Jakub Wrobel, yleiskilpailun voittajat (Kuva: Kacper Wroblewskin Facebook).

[ A- ] / [ A+ ]

Puolassa avattiin kesäkausi rallien osalta Tarmac Masters -asfalttirallisarjan avausosakilpailulla.

Puolan Tarmac Masters -asfalttirallisarjan kauden avausosakilpailu, Rally Ireco, piti ajaa jo maaliskuussa, mutta se siirrettiin koronaviruspandemian takia kesäkuulle. Viime viikonloppuna Nowa Rudan kaupungin ympäristössä ajettu kilpailu keräsi mukaan 73 kilpailijaparia, joista yhtä serbikuljettajaa lukuunottamatta kaikki olivat puolalaisia. Kalusto edusti niin lajin uudempaa, kuin huomattavasti vanhempaakin kaartia, R5-autoja mukana nähtiin kuusi kappaletta.

Kuudesta erikoiskokeesta yksi jouduttiin perumaan. Viidelle erikoiskokeelle yhteispituutta kertyi reilut 44 kilometriä ja yleiskilpailussa kaksoisvoittoon kaasuttelivat Volkswagen Polo GTI R5 -kuljettajat, Kacper Wroblewski, sekä Tomasz Kasperczyk, joka hävisi voittajalle 8,5 sekuntia. Kolmanneksi sijoittui Marcin Slobodzian.

Kasperczykilla ja Slobodzianilla oli itse asiassa maalissa sama kokonaisaika ja näin ollen tämän kaksikon paremmuutta selvitettiin sääntöjen mukaan avauserikoiskokeen tulosten perusteella. Kun Kasperczyk avasi kilpailun 1,5 sekuntia Slobodziania nopeammin, nappasi Kasperczyk kakkossijan. Tarmac Masters -sarjan pisteistä ajavista kuljettajista kärkikolmikon muodostivat Jacek Jurecki, Dariusz Polonski, sekä Aleksander Terlecki.

27-vuotias Kasperczyk on Puolan rallisarjan kaksinkertainen hopeamitalisti. Hän on osallistunut myös 16 EM-ralliin ja viime vuonna sijoitus Puolan EM-rallissa oli yleiskilpailun kuudes. Tarmac Masters -sarjassa ajetaan tänä vuonna yhteensä neljä osakilpailua ja niistä seuraavana vuorossa on 22.-23. elokuuta ajettava Rally Centrumlupka Klodzkossa.

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: MM-Rallymedia


Facebook kommentit