MOTORSPORT

Video! Harri Toivonen koki kovia klassikkorallissa Espanjassa – “Tää palaa koko paska”

Viidennen kerran järjestetty Rallye Festival Trasmiera -tapahtuma Espanjan Santanderissa viime viikonloppuna päättyi Harri Toivosen ja kartanlukija Cedric Wreden osalta ikävästi, kun tulipalo erikoiskokeen maalissa teki autoon sen verran pahat vauriot, että edessä oli keskeytys.

Rallye Festival Trasmiera ajettiin nyt siis viidennen kerran ja klassikkorallin keskuspaikkana toimi Santanderin kaupunki Kantabrian maakunnassa, Espanjan pohjoispuolella. Mukana “rallin festivaaleilla” nähtiin lähes 200 kuljettajaa, sekä kartanlukijaa, mutta ennen kaikkea lähes 200 rallin todellista klassikkoautoa.

Yhtä näistä klassikoista ajoi Harri Toivonen, joka yhdessä kartanlukijansa Cedric Wreden kanssa oli saanut alleen Past-Racingin Ford Escort WRC:n. Kyseessä on auto, jolla rallin nelinkertainen maailmanmestari Juha Kankkunen kilpaili rallin MM-sarjassa kaudella 1998 kuusi osakilpailua, joista kolme päättyi palkintosijoitukseen. Monte Carlossa Kankkunen oli toinen ja Kreikassa, sekä Suomessa kolmas. Viime vuonna Ari Vatanen nähtiin saman auton ratissa RallySpirit Altronix -kilpailussa Portugalissa.

Rallye Festival Trasmieran reitti piti sisällään 14 erikoiskoetta kolmen päivän aikana ja yhteensä ek-kilometrejä kertyi ajettavaksi reilut 84. Toivosen ja Wreden taival päättyi kuitenkin keskeytykseen, kun erikoiskokeen maaliin saapumisen jälkeen Ford syttyi tuleen. Katsojan kuvaamassa videossa (katso alapuolelta) Toivonen ja Wrede yrittävät epätoivoisesti saada liekkejä sammumaan ja apua tarjoaa muun muassa järjestyksenvalvoja juomapullonsa kera.

– Tää palaa koko paska, Wrede huutaa avaten samalla Fordin takaluukun, jonka alta paljastuu surullinen näky, kun koko peräosa on liekkien ympäröimä.

Lopulta tulipalo saatiin sammumaan, mutta selvää on, että tuli ehti tehdä autoon isoja vaurioita. Toivonen on kilpaillut tällä kaudella Past-Racingin Ford Sierra RS Cosworth -autolla Historic-rallin EM-sarjassa ja kahden osakilpailun jälkeen Toivonen on kategorian 4 pistejohdossa. Edellisessä osakilpailussa Tshekissä Toivonen ja Wrede ajoivat luokkavoiton lisäksi voittoon myös yleiskilpailussa.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Ainhangel Two Brothers (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com