MOTORSPORT

Video: Iso kivi tiellä Rovanperän harmina – “Rikottiin siinä pari rengasta”

Kalle Rovanperän ja kartanlukija Risto Pietiläisen urakka Italian rallimestaruussarjan kauden viidennessä osakilpailussa, tänä viikonloppuna Leccen kaupungin ympäristössä ajettavassa del Salento -rallissa, sai epäonnekkaan alun, kun heti avauserikoiskokeella tiellä ollut iso irtokivi aiheutti kaksikolle harmia.

Del Salento -rallin ensimmäinen erikoiskoe oli pituudeltaan hieman alle 11 kilometriä. Vasemmalle kääntyvän mutkan jälkeen Kalle Rovanperä kiihdytti Peugeotin vauhtiin kohti seuraavaa, loivaa ja nopeaa oikealle kaartuvaa mutkaa. Tuon mutkan reunassa oli “odottamassa” salakavala iso irtokivi, joka aiheutti autoon sen verran suuret vauriot, että aikaeroa kärkeen kertyi lähes 10 minuuttia.

– Ajettiin linjalla olleeseen kiveen ykkösellä ja rikottiin siinä pari rengasta. Onneksi meillä oli molempiin uudet renkaat, mutta ne oli mahdollista sadetta silmällä pitäen sadekelin pyörät, joten niillä hyvien aikojen ajaminen kuivalla on täysin mahdotonta. No nyt cruisaillaan kakkos- ja kolmospätkät läpi ja koitetaan iltapäivän lenkillä uudestaan, Rovanperä kommentoi tapahtunutta Facebook-sivullaan.

Neljällä seuraavalla erikoiskokeella Rovanperä teki tasaista työtä ollen jokaisella kuudenneksi nopein. Rallia johtaa Rovanperän tallikaveri Paolo Andreucci, jonka ero toisena ajavaan Simone Campedelliin on 14 sekuntia. Edellisen osakilpailun voittanut Umberto Scandola on kolmantena, 16,2 sekuntia kärjestä jääneenä.

Lauantaina ohjelmassa on vielä kolme erikoiskoetta. Sunnuntaina, rallin toisena ajopäivänä, ajetaan kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 85,3 kilometriä.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com