MOTORSPORT

Video! Italian EM-rallissa tämä mutka tuotti vaikeuksia – “Todella paljon kirraava vasen”

Italian EM-rallissa viime viikonloppuna kilpailun avauspäivän erikoiskokeen yksi mutkista osoittautui monelle kuljettajalle todella haastavaksi, kuten alapuolella olevalta videolta voi hyvin huomata.

13,4-kilometrinen Pico-Grecin erikoiskoe ajettiin Italian EM-rallin avauserikoiskokeena, sekä vielä toistamiseen neljäntenä erikoiskokeena, heti ensimmäisen huoltotauon jälkeen. Kyseisellä erikoiskokeella nähtiin useita ulosajoja ja erityisesti tässä mutkassa, josta videokooste alapuolella, moni kuljettaja joutui pettymään, kun taas osa kuljettajista huokaisi helpotuksesta läheltä-piti-tilanteen jälkeen.

– En nyt ihan kauhean hyvin muista missä kohtaa pätkää tuo oli. Mutka oli pitkän loivan mutkan jälkeen todella paljon kirraava vasen, eikä minun mielestä mitenkään erikoinen nuottikisaan, mutta toki mutkan jarrupaikkaa ei saanut helposti kiinni oikein mistään, kun kääntyi koko ajan. Ehkä se teki paikasta haastavan, Emil Lindholmin kartanlukija Mikael Korhonen kommentoi UrheiluUutiset Motorsportille katsottuaan kyseisen videon.

Videolla on mukana niin EM-sarjan kilpailijoita, kuin myös suuremmalla numerolla mukana olleita Italian rallisarjan kilpailijoita. “Kohtalon mutkassa” Bostjan Avbelj rikkoi Skodan oikean takarenkaan kiveen. Ruotsalainen Adam Westlund oli yksi niistä kuljettajista, jotka välttivät isommat vauriot jo hieman tuurillakin. Norbert Herczig ajoi ensimmäisellä ajokerralla kahdeksanneksi nopeimman ajan, mutta toisella ajokerralla taival päättyi keskeytykseen. Syy löytyy videolta.

Filip Mares ajoi ulos jo perjantain aika-ajoissa, eikä tshekin otteet suurempia hurraa-huutoja kerännyt avauserikoiskokeellakaan ja juuri tässä kyseisessä mutkassa. Maresin avaus toi 21. sijan, mutta Skoda-kuljettaja nousi kuitenkin lopputuloksissa kympin sakkiin, ollen kahdeksas. Mentiinpä mutka läpi kaksi autoa peräkkäinkin ja liekö sitten perässä ajaneen aiheuttamaa painetta vai mitä, mutta Rachele Somaschinin tyyli antaa tietä kilpakumppanilleen ei nyt ollut ihan se oppikirjan mukainen. Italialaiskuljettajan taival päättyi tuohon virheeseen ja myös se näkyy videolla.

Lindholm ja Korhonen selvittivät tämän erikoiskokeen ja kyseisen mutkan, kuten koko rallin, ilman virheitä. Ensimmäisellä ajokerralla sijoitus oli 13. ja eroa kärkeen kertyi reilut 24 sekuntia. Tosin pitää muistaa, että Lindholm joutui hidastamaan ohittaessaan ulos ajaneen Andrea Crugnolan tiellä ollutta autoa. Kun erikoiskoe ajettiin toiseen kertaan, oli Lindholmin ja Korhosen sijoitus hienosti neljäs, eron ollessa kärkeen 10,3 sekuntia. Näillä suorituksilla ei tälle videolla ollut mitään asiaa ja voidaan sanoa, että hyvä niin.

– Meillä ei mitään kummempaa tuossa mutkassa ollut, ihan tietä pitkin tultiin kuten koko reittikin. Sen verran varman päälle ajeltiin. Ulkoa en muista meidän nuottia siihen kohtaan, joku hidas se viimeinen “pokkaus” oli, mutta koko nuottia en muista, Korhonen sanoi.

Suomalaiskaksikon sijoitus yleiskilpailussa oli kymmenes ja EM-pisteistä ajavista kuljettajista yhdeksäs. ERC1 Junior -luokassa Lindholm kirjautti viidennen sijan.

 

 

Lue myös!

255 päivän ajotauolta rattiin ja voittoon (27.7.2020)
Lindholm teki sen mitä pyydettiin (28.7.2020)
Mitä isä edellä, sitä poika perässä (28.7.2020)

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: Cliowilli96

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com