MOTORSPORT

Video ja kuvat! Mika Salon poika testasi F4-autoa Alastarolla – “Varsin sujuvaa”

Urallaan 111 F1-osakilpailuun vuosina 1994-2002 osallistuneen Mika Salon poika Max nähtiin torstaina Alastaron radalla F4-auton ratissa. Max Saloa ei ole aiemmin autourheilussa kuljettajana julkisuudessa nähty.

Mika ja Noriko Salon avioliitto päättyi eroon vuonna 2007. Heillä on kaksi lasta, Max ja Mai, joista 17-vuotias Max ei aiemmin ole julkisudessa autourheilun parissa lajin harrastajana esiintynyt.

– Se ei kauheasti innostunut. Kyllä hänelle karting-auto ostettiin ja hän muutaman kerran kävi kokeilemassa, mutta ei oikein kiinnostanut. Max tykkää tietokoneista ja tälläisista jutuista. Mulle se on okei. Annoin mahdollisuuden kokeilla kaikkea pienenä ja hän löysi siitä oman suuntansa, Salo kertoi Iltalehden haastattelussa toukokuussa 2017.

Tänä vuonna suomalaisille moottoriradoille lanseerattu Formula Academy Finland -sarja julkaisi torstaina Facebook-sivullaan kaksi kuvaa, missä Max Salo nähdään testaamassa F4-autoa Alastaron radalla. Sarjan kautta aikojen ensimmäistä kautta on ajamatta vielä yksi osakilpailu ja se ajetaan juuri Alastaron radalla 22.-23. syyskuuta. Nuorempi Salo testasi formula-autoa isänsä kypärä päässään ja BAR-kauden 1999 ajopuvussa.

– Alastaro Circuitilla nähtiin tänään formula testihommia, kun ex-F1-kuski Mika Salon poika, 17-vuotias Max Salo, kävi kokeilemassa miltä Formula 4 -auto tuntuu. Ensikertalainen tarttui innokkaasti rattiin ja menohan oli kokemukseen nähden alusta alkaen varsin sujuvaa, kuvien yhteydessä sanotaan.

Nykyisin venäläisen SMP Racing -tiimin urheilujohtajana ja Formula 1 -kilpailujen tuomarina toimivan Mika Salon kuljettajauran CV:stä löytyy muun muassa 111 F1-osakilpailua Lotuksen, Tyrrellin, Arrowsin, BAR:in, Ferrarin, Sauberin, sekä Toyotan väreissä. Salo saavutti F1-kuljettajaurallaan kaksi palkintosijoitusta, Saksasta (toinen), sekä Italiasta (kolmas) Ferrarin ratissa vuonna 1999.

 

Alastaro Circuitilla nähtiin tänään formulatestihommia kun ex F1-kuski Mika Salon poika, 17-vuotias Max Salo, kävi…

Julkaissut Formula Academy Finland Torstai 6. syyskuu 2018

 

 

Mr Koiranen giving start instructions to my son at his first F4 test 😂

Julkaissut Mika Salo Torstai 6. syyskuu 2018

 

Mikä ihmeen Formula Academy Finland?

Suomen radoilla käytävä kansallinen, sekä kansainväliset mitat täyttävä ja kustannustehokas formulasarjakokonaisuus, jossa kalusto vastaa muissa Euroopan maissa ajettavia sarjoja. Sarjan promoottorina toimii pitkän rata-ajohistorian omaava Marko Koiranen yhteistyössä AKK Driver Academyn juniorimaajoukkueen kanssa tavoitteena olla mukana kehittämässä Suomen rata-ajoa. Kauden aikana promoottori valvoo sarjan teknisen puolen ja tuottaa varaosa-, sekä rengaspalvelut.

Sarja ajetaan F4 Tatuus / Fiat Abarth -kalustolla (1.4 cc, 160 hv). Sarjaan kuuluu kokonaisuudessaan viisi osakilpailua Suomen radoilla, sisältäen yhteensä kymmenen kilpailulähtöä. Kuljettajien tulee olla 15 vuotta täyttänyt. Säännöt mukailevat Pohjois-Euroopan Formula 4 -sarjaa tarkoittaen sitä, että kaikissa autoissa on keskenään samat säädöt, jolla pyritään teknisesti yhdenvertaisuuteen, jolloin kuskien ajotaidot ovat ratkaisevimmassa roolissa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com