MOTORSPORT

Video! Kovalainen ja Lexus Hockenheimin radalla – “Jos vaikka tämä olisi alku yhteistyölle”

Japanin Super GT -sarja esittäytyi perjantaina ja lauantaina Hockenheimin radalla Saksassa DTM-kauden viimeisen osakilpailun yhteydessä. Super GT -sarjan kuljettajista luokan kalustoa näytösajossa esittelivät Heikki Kovalainen Lexuksella, sekä Ronnie Quintarelli Nissanilla.

Heikki Kovalainen on Super GT -sarjan kuninkuusluokan GT500:n hallitseva mestari, kun taas Ronnie Quintarelli on juhlinut sarjan ja kyseisen luokan mestaruutta urallaan neljä kertaa. Nyt nähty näytösajo ei suinkaan ollut mikä tahansa tapahtuma, vaan tehdyt järjestelyt liittyvät vahvasti DTM:n ja Super GT -sarjan välisiin neuvotteluihin. Jo usean vuoden ajan sarjat kun ovat pyrkineet löytämään yhteiset säännöt, jotka mahdollistaisivat Class One -sarjan syntymisen kaudelle 2019.

– On kyllä hienoa olla täällä ja päästä ajamaan tällä autolla hieman erilaisella radalla. Ja eihän sitä koskaan tiedä jos vaikka tämä olisi alku jollekin yhteistyölle DTM:n ja Super GT:n välillä tulevaisuudessa, Kovalainen kommentoi Lexuksen testiautolla ajamansa testiajon jälkeen.

On selvää, että DTM:n on pakko tulevaisuuden osalta etsiä uusia vaihtoehtoja, koska nykyisin sarjassa mukana olevista autonvalmistajista ainakin Mercedes-Benz on ilmoittautunut vetäytyvänsä kauden 2018 jälkeen. Japanissa Super GT -luokassa kilpailee sellaisia autonvalmistajia, kuten Lexus, Nissan ja Honda, joten kiinnostus DTM:n suunnalta kohti uusia markkinoita on varsin selvää.

Kovalainen osallistui Formula 1:ssä vuosina 2007-2013 yhteensä 112 osakilpailuun ja Hockenheimin radalla suomussalmelainen ajoi niistä kolme, joten rata olikin Kovalaiselle entuudestaan tuttu.

– Tunnen radan todella hyvin ja se tekee ajamisen hieman helpommaksi, mutta tottakai tälläisellä autolla ajaminen on aika lailla erilaista kuin F1-autolla, Kovalainen korosti.

Kovalaiselle nyt käynnissä oleva kausi Japanissa ja Super GT -sarjassa on kolmas. Formula 1:ssä hänet nähtiin viimeksi Brasilian GP:ssä marraskuussa 2013. Kovalaisen kilpailu-uran taustat huomioiden on selvää, että yksi yleisimmin esitetyistä kysymyksistä kuuluukin, että miten F1-auto ja Super GT -luokan auto eroavat toisistaan.

– Tottakai autoissa on valtavasti eroja, mutta GT-autoiksi nämä ovat todella hyviä. Kevyitä, nopeita, tehoa löytyy ja näitä on helppo ajaa. Olen nyt kolme vuotta ollut Japanissa ja nauttinut joka hetkestä. Hienoa päästä näyttämään täällä kaikille millaisella autolla Super GT -sarjassa ajetaan. Kyllä tämä sarja on iso ja suosittu juttu Japanissa, seuraajia on todella paljon, Kovalainen sanoo.

Super GT -kausi päättyy 11.-12. marraskuuta Motegin radalla Japanissa. Mukana Motegissa nähdään myös vastavierailun tekevä DTM, joka tarjoilee oman näytösajonsa Super GT -kilpailun yhteydessä.

 

 

Lue myös! Kovalaisen paluu Eurooppaan, näytösajo DTM-finaalissa Saksassa – “Loistava tilaisuus” (11.10.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: DTM:n virallinen YouTube-kanava

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com