Video! Maanantain kevennys: Latvala juhli “voittoa” Espanjassa ja ehdotti sääntömuutosta

9.10.2017 / 09:46
Kuljettajat tällä kertaa hieman pienempien autojen "ohjaimissa" (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Syksyllä markkinoille ilmestyvä rallin MM-sarjan oma sähköautorata esiteltiin näyttävästi Espanjan MM-rallin aattopäivänä torstaina. Tässä muuten oiva joululahjaidea kaikille rallin ystäville, tämän parissa kun viihtyy niin lapset, kuin aikuisetkin. Tosin paketissa tuleva rata ei ole ihan niin pitkä kuin mikä nähtiin esittelytilaisuudessa.

Jokaisesta rallin MM-sarjan tallista oli mukaan kutsuttu yksi kuljettaja kilpailemaan rallin MM-sarjan erittäin virallisesta ja himoitusta sähköautorata mestaruudesta. M-Sportia edusti Ott Tänak, Hyundai heitti kehiin tuoreimman kuljettajakiinnityksensä Andreas Mikkelsenin, Citroenilta taistoon lähti tallin nuorin kuljettaja Stephane Lefebvre, kun taas Toyotalta puolestaan sähköautoradan maailmaan heittäytyi nelikon ikäpresidentti Jari-Matti Latvala.

Ensin ajettiin välierät, sen jälkeen ratkaistiin pronssimitalin kohtalo ja lopuksi suuren ja mahtavan finaalin jälkeen yksi kuljettajista pääsi kohottamaan voittopokaalin ylös kohti taivasta. Jos meni varsinainen ralli heikosti Jari-Matti Latvalalta Toyotan tekniikkamurheiden seurauksena, niin ei suomalaiskuljettajan kuitenkaan ilman pokaalia tarvinnut Espanjasta kotiin palata. Lopulta Latvala kun oli sähköautoradalla täysin omaa luokkaansa.

Finaalin jälkeen Latvala ehdotti sääntömuutosta rallin MM-sarjaan paljon keskustelua herättäneen lähtöjärjestyksen osalta, jossa voisi apuna toimia juuri sähköautorata.

– Eikö olisi hyvä jos rallit aloitettaisiin aina sähköautoradalla ja sen perusteella kuljettajat sitten valitsevat lähtöpaikan ralliin. Eikö se olisi hyvä idea, Latvala kohdisti kysymyksensä finaalivastustajalleen Tänakille.

– Ehkä se toisi liikaa paineita, Tänak hymyili vieressä.

– Totta, mieti niitä paineita. Ei olisi helppoa ei, Latvala naurahti.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Rallin MM-sarjan virallinen YouTube-kanava


Facebook kommentit