MOTORSPORT

Video! Mika Salo F4-autolla KymiRingillä, konkari vakuuttui – “Rata on hieno ja vaikea”

Tiistaina tehtiin historiaa, kun Formula Academy Finlandin Formula 4 -autot nähtiin ensimmäisinä kilpa-autoina Iittiin rakennetulla KymiRingillä. Mukana oli myös entinen Formula 1 -kuljettaja Mika Salo, joka yhdessä sarjan promoottori Marko Koirasen kanssa vakuuttui uudesta radasta.

Formula Academy Finlandin modernit Formula 4 -autot päästettiin ensimmäisinä kilpa-autoina radalle, Iittiin rakennetulle KymiRingille tiistaina. KymiRingillä on mittaa 4,6 kilometriä ja se on suunniteltu korkeimman FIA 1 -luokituksen mukaisesti. Radan pisimmällä suoralla Formula 4 -autot pääsivät jopa 235 km/h nopeuksiin. Mika Salon lisäksi sarjan nuorista kuljettajista rataa testasivat Markus Laitala, Mikan poika Max Salo, sekä Nikita Aleksandrov.

Salo, kuten myös sarjan promoottori Marko Koiranen olivat silmin nähden tyytyväisiä.

– Oli kiva ajaa pitkästä aikaa, vaikka F4-auto ei se nopein olekaan, mutta kilpa-auto kuin kilpa-auto. Erityisen hienoa kuitenkin oli päästä ajamaan ensimmäisenä kilpa-autona KymiRingillä. Rata on hieno ja vaikea, se on haastava sekä fyysisesti, että henkisesti ja melko vaikea on saada kierros kohdilleen. Mutta kaikin puolin tosi makea paikka, Salo kuvailee.

Myös Koiranen säteili tyytyväisyyttä testien jälkeen.

– Radassa on onnistuttu lähes täydellisesti, sillä siitä löytyy niin nopea, fyysinen kuin tekninenkin osio ja kaikki samassa paketissa. Vaikka varikkorakennukset eivät ole vielä valmiit, niin kaikki mitä tähän saakka on tehty on hoidettu niin kuin pitääkin. Tämä kokonaisuus tulee helpottamaan meidän työtä mielettömästi, Koiranen kehuu.

 

 

Teksti: Formula Academy Finlandin tiedote

YouTube-video: Formula Academy Finland

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com