Video! Mikkelsen toteutti kartanlukijansa haaveen helmikuussa – “Se oli täysin uusi haaste meille molemmille”

8.4.2018 / 07:57
Andreas Mikkelsen on Korsikan MM-rallissa seitsemäntenä (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan pistekolmonen Andreas Mikkelsen on ollut Korsikan MM-rallissa yksi suurimmista pettymyksistä. Norjalainen ei ole missään vaiheessa kilpailua hätyytellyt ek-ajoissa kuuminta kärkeä ja sijoitus ennen päätöspäivää on melko lailla sementoitu tulosluettelon seitsemännelle riville.

Kaikki Hyundai-tallin kuljettajat, Andreas Mikkelsen, Thierry Neuville, sekä Dani Sordo, ovat tuskailleet autojen säätöjen kanssa tämänvuotisessa Korsikan MM-rallissa. Siinä missä MM-pistekakkonen Neuville on kuitenkin noussut taistelemaan kakkossijasta, niin tallikaverit Sordo ja Mikkelsen ovat jääneet kauaksi kärjestä. Asfalttispesialistina tunnettu Sordo lähtee kahdelle viimeiselle erikoiskokeelle sijalta viisi, kun taas Mikkelsen on seitsemäntenä.

– Olla seitsemäntenä tässä vaiheessa kilpailua ei todellakaan ole sitä mitä odotimme ja missä haluaisimme tulosluettelossa olla. Olemme käyneet kovaa taistelua auton aliohjattavuuden kanssa ja erityisesti siitä oli haittaa lauantain leveämmillä, ratatyyppisillä erikoiskokeilla, Volkswagenin ratissa Korsikan MM-rallissa vuosina 2015 ja 2016 kolmanneksi sijoittunut ja viime vuonna WRC2-luokan Skodalla voittanut Mikkelsen kommentoi Hyundain tiedotteessa.

Mikkelsenillä ei sunnuntaina sijoituksen puolesta ole enää ajamalla taisteltavaa, sillä kuudentena oleva Elfyn Evans on 23,7 sekuntia norjalaista edellä ja kahdeksantena oleva WRC2-luokan johtaja Jan Kopecky puolestaan jäänyt Mikkelsenistä reilut kuusi minuuttia.

– Yritin iltapäivällä muuttaa hieman ajotyyliäni, mutta eipä siitä ollut mitään hyötyä. Nyt on tärkeintä vain yrittää kehittää autoa ja löytää vielä lisää vauhtia ennen kuin ralli on ohi, Mikkelsen suunnitteli.

Mikkelsen on aina ollut tunnettu siitä, että rallien välillä hän tykkää elää täysillä ja harrastuksia löytyy laidasta laitaan. Kesällä Mikkelsen yhdessä kartanlukijansa Anders Jägerin kanssa osallistuu triathloniin ja Korsikan MM-rallin alla Mikkelsen julkaisi huikeita kuvia kalastusreissultaan. Helmikuussa Mikkelsen toteutti Jägerin haaveen päästä ajamaan rallia sen sijaan, että Jäger olisi istunut “pelkääjänpenkissä” lukemassa nuottia.

Tähän tarjoutui mahdollisuus Norjan rallisarjan kauden kolmannessa osakilpailussa Numedalsrallissa, missä Jäger ja Mikkelsen kilpailivat Hyundai i20 R5 -autolla, samaisella yksilöllä, millä Jari Huttunen oli kilpaillut paria viikkoa aiemmin Ruotsin MM-rallissa ja Neuville viime vuonna Ypres Rallissa. Ole Christian Veibyn voittamassa kilpailussa Jäger ja Mikkelsen sijoittuivat sijalle 14. ja eroa kärkeen kertyi tasan seitsemän minuuttia.

– Se oli täysin uusi haaste meille molemmille ja todella hauska sellainen. Olen todella vaikuttunut siitä miten Anders hoiti tämän, hänen ensimmäinen kokemuksensa ralliautolla ajamisesta ikinä, Mikkelsen kirjoitti Facebook-sivullaan.

Korsikan MM-rallin kolmas ja samalla viimeinen ajopäivä käynnistyy sunnuntai-aamuna kello 10.23 Suomen aikaa. Mikkelsenin ja Jägerin seikkailusta Numedalsrallissa voit katsoa videon alapuolelta.

 

Anders og Andreas – Rally Numedal 2018En Hyundai i20 R5, kartleser Anders som sjåfør, meg som kartleser, og en NM-runde i rally – på snø! For en opplevelse Numedalsrally var, og jeg må bare innrømme at Anders imponerte bak rattet. Det var jo første gang han kjørte en rally-bil! Takk til Injection.no som har produsert filmen!

// A Hyundai i20 R5, co-driver Anders Jaeger as the driver, me as the co-driver calling the notes, the final snow-event of the Norwegian Rally Championship… Rally Numedal was a completely new challenge for both of us, a really fun one, and I’m very impressed with how Anders nailed this – his first ever experience driving a rally-car! Thanks to Injection.no for the memories!

Hyundai Norge // Hyundai Racing Notes // EVEN management // Norges Bilsportforbund

Julkaissut Andreas Mikkelsen 20. maaliskuuta 2018

 

? & ?? in Northern ????.
Kveite 11kg #Haill
halibut 11kg
@ Engenes, Troms, Norway

Julkaissut Andreas Mikkelsen 23. maaliskuuta 2018

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit