Video: Näin päättyi Sebastien Loebin taival Silkkitie-rallissa – “En pysty enää pitämään kiinni ratista”

18.7.2017 / 12:45

[ A- ] / [ A+ ]

Perjantaina 7. heinäkuuta Moskovasta käynnistynyt Silkkitie-ralli eteni aina maanantaihin asti rallin yhdeksänkertaisen maailmanmestarin Sebastien Loebin komennossa. Ranskalaisen voittohaaveet kuitenkin romuttuivat kirjaimellisesti maanantaina ajetulla yhdeksännellä etapilla.

Vuoden 2017 Silkkitie-ralli ajetaan Moskovasta, Venäjältä Kazakstanin kautta Xi’aniin, Kiinaan, johon kilpailijoiden on tarkoitus saapua 22. heinäkuuta. Kilpailun kokonaispituus on 9599 kilometriä, joista erikoiskokeiden osuus on 4094 kilometriä. Historian ensimmäinen Silkkitie-ralli ajettiin vuonna 2009 Kazanista, Venäjältä Turkmenistanin Ashgabatiin ja voittoon tuolloin kaasutteli rallin vuosien 1990 ja 1992 maailmanmestari Carlos Sainz, joka oli ykkönen myös 2010.

Ensimmäistä Silkkitie-rallin voittoaan metsästänyt Peugeotin ykköstähti Sebastien Loeb johti kilpailua maanantain etapille lähdettäessä jo yli tunnilla, mutta ensin tekniikkamurheet ja lopuksi raju törmäys keula edellä kuivuneeseen joenuomaan pudottivat Loebin kauas kärjestä ja samalla ulos voittotaistelusta.

Tiistaina aamupäivällä Silkkitie-rallin verkkosivuilla uutisoitiin, että Loeb ei jatka enää mukana kilpailussa loukattuaan rytäkässä kätensä.

– Peukaloni on kipeä, enkä pysty enää pitämään kiinni ratista, eikä oloni ole muutenkaan kovin hyvä. En voi jatkaa kilpailua näin. Tiedän, että Peugeotin tiimi pystyisi korjaamaan auton, mutta nyt minun täytyy ajatella omaa tilannettani ja toipua tästä, jotta voin jatkaa myöhemmin käynnissä olevaa ohjelmaamme. Jälleen kerran minulla oli erittäin hyvä tunne ajaa Peugeot DKR Maxia. Auto on nopea ja kilpailukykyinen, Loeb kehuu.

Katso alapuolelta video Loebin maanantaina sattuneesta törmäyksestä.

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Kuva: Benjamin Cremel / DPPI / Red Bull Content Pool


Facebook kommentit