Video! Näkymä kuin tietokonepelistä, rallicross-auto pudotti dronen ilmasta

9.9.2020 / 14:21
Linus Östlund sijoittui RallyX Nordic -sarjan loppupisteissä neljänneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjan viidennessä ja samalla kauden viimeisessä osakilpailussa Tanskan Nysumissa viime sunnuntaina, nähtiin hurjan näköinen tilanne, jonka video muistuttaa enemmänkin näkymää tietokonepelistä, kuin että se olisi tapahtunut oikeasti.

Rallicrossin Pohjoismaiden mestaruussarja RallyX Nordic sai kautensa päätökseen viime viikonloppuna Tanskan Nysumissa, missä ajettiin osakilpailu sekä lauantaina, että sunnuntaina. Viidennessä ja samalla kauden viimeisessä osakilpailussa Supercar Lites -luokan mitalista taistellut Linus Östlund joutui hurjaan tilanteeseen toisen alkuerävaiheen kolmannessa lähdössä.

Östlund, ruotsalaisen Olsbergs MSE -tiimin kuljettaja ja Jesse Kallion tiimikaveri, oli lauantain finaalissa sijoittunut neljänneksi, mutta jäänyt sunnuntain ensimmäisessä alkuerässä yhdeksänneksi. Toisessa alkuerässä Östlund oli palaamassa lisälenkiltä normiradalle, kun ruotsalainen törmäsi maanmieheensä ja tiimikaveriinsa Martin Enlundiin sillä seurauksella, että Östlundin auto kääntyi kovasta vauhdista nurin, pyörien useita kertoja katon kautta ympäri.

RallyX Nordic -sarjan nettilähetyksissä on tällä kaudella nähty ainutlaatuista kuvamateriaalia, kun drone on lentänyt alan todellisen ammattilaisen käsittelyssä radan yllä ja seurannut kovassa vauhdissa lähtöjen tapahtumia. Nyt drone sattui juuri siihen kohtaan samanaikaisesti, missä Östlund ja Enlund törmäsivät. Lopputulos on uskomaton ja näkymä kuin suoraan tietokonepelistä, joka päättyy vielä niin, että Östlundin auto pudottaa pyöriessään dronen alas maahan!

Jos oli tilanteesta taltioitu video hurja, niin hurja oli myös Olsbergs MSE -tiimin suoritus, kun se korjasi kovalla kiireellä Östlundin auton ajoissa kuntoon ja Östlund ehti mukaan kolmanteen alkuerään. Eikä pelkästään vain ehtinyt, vaan Östlund meni ja kellotti viidenneksi nopeimman ajan, selviten mukaan myös semifinaaleihin.

Tosin kun alkuerien kokonaispisteissä sijoitus oli heikosti sujuneen ensimmäisen alkuerän ja keskeytykseen päättyneen toisen alkuerän myötä vasta 11. ja lähtöpaikka semifinaalilähdössä kuudes eli viimeinen ruutu, niin sieltä finaalipaikan metsästäminen on tunnetusti rallicrossissa vaikea tehtävä ja niin se oli myös Östlundille, joka saapui ruutulipulle viidentenä. Sarjan loppupisteissä Östlund sijoittui neljänneksi, häviten pronssisijan kolmella pisteellä.

 

Östlund crash

Drone footage from Linus Östlund’s HUGE crash earlier today ?? The car has been repaired and is out for Q3 in a few minutes time!
Watch all the action live here: https://tv.rallyx.se/

Julkaissut RallyX Nordic Sunnuntaina 6. syyskuuta 2020

 

Last race of the season is over and what a race. Had a big crash in Q2 but with the best mechanics in the world we…

Julkaissut Linus Östlund Motorsport Sunnuntaina 6. syyskuuta 2020

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Jesse Kallio taisteli Tanskassa ranne murtuneena kahden sarjan palkinnoille


Facebook kommentit