Video! Norjalaistähden mukana paluu Kouvolaan – “Se on kuin nyrkkeilyottelu”

17.9.2020 / 03:00
Andreas Bakkerud kilpailee tänä vuonna Renaultilla (Kuva: FIAWorldRallycross.com).

[ A- ] / [ A+ ]

Autourheilun huipulla voimasuhteet tunnetusti voivat muuttua nopeasti. Rallicrossin MM-sarjassa Andreas Bakkerud oli viime vuonna lähellä uransa ensimmäistä maailmanmestaruutta, mutta hävisi lopulta kaksintaistelun Timmy Hansenia vastaan äärimmäisen niukasti. Kuluvan kauden alku on ollut norjalaiselle vaikea.

Rallicrossin MM-sarjan kohdalla tulosurheilusta kun puhutaan, niin selkein näyte Andreas Bakkerudin, 28, tilanteesta tällä hetkellä ja verraten sitä viime kauteen, saadaan katsomalla pistetilanteita nyt, sekä kevään 2019 osalta. Viime vuonna, kun MM-sarjasta oli ajettu neljä osakilpailua, oli Bakkerud jäänyt kärjestä 11 pistettä. Tänä vuonna, kun takana on Ruotsin ja Suomen tuplaosakilpailut, on Bakkerudilla eroa kärkeen kertynyt jo 58 pistettä.

– Minulla on täysi luottamus siihen, että Latviassa pääsemme suihkuttamaan sampanjaa päivän päätteeksi, Bakkerud totesi tiiminsä tiedotteessa Kouvolassa ajetun kauden neljännen osakilpailun jälkeen.

Norjalaisen itseluottamus aiempien vuosien hienon menestyksen myötä on ilman muuta täyttä timanttia, mutta puheet palkintosijoituksesta tulevana viikonloppuna Latviassa ovat ehkä enemmänkin tässä kohtaa toiveajattelua, kuin silkkaa realismia. Bakkerud on kirjauttanut kauden neljästä ensimmäisestä osakilpailusta sijat 13-6-9-6 ja vaikka finaalipaikkoja onkin tullut kaksi, niin ero terävimpään kärkeen on silti edelleen GCK:n Renaultilla varsin suuri.

Bakkerud on yksi niistä kolmesta kuljettajasta, joka on osallistunut rallicrossin MM-sarjan historian kaikkiin 75 osakilpailuun. Viime vuonna tullut MM-hopea oli norjalaiselle uran kolmas mitalisijoitus MM-sarjassa, vuosien 2016 ja 2018 MM-pronssien jatkoksi. Bakkerud ei ole kertaakaan rallicrossin MM-sarjan historiassa sijoittunut loppupisteissä kuudetta sijaa heikommin. CV:stä löytyy toistaiseksi kaikki muut loppusijoitukset kuuden kärjestä paitsi se mestaruus.

– Olen voittanut kaikilla autoilla joilla olen rallicrossissa urani aikana kilpaillut, niin MM-, kuin EM-sarjassakin, Super1600-luokassa, sekä Supercar-luokassa. Olen tässä lajissa mukana vain siksi, että haluan voittaa, Bakkerud korosti MM-sarjan kotisivuilla elokuussa julkaistussa kauden ennakkojutussa.

Vuosina 2009-2012 Bakkerud kilpaili EM-sarjassa suomalaisen Set Promotion -tiimin väreissä. Vuonna 2010 tuli 1A-divisioonasta EM-pronssia ja 2011, sekä 2012 Super1600-luokasta Euroopan mestaruus. Bakkerud hyppäsi neljän etuvetoauton ratissa vietetyn vuoden jälkeen nelivetoisen Supercar-luokan auton rattiin ja sijoitus EM-sarjassa heti debyyttikaudella 2013 oli neljäs.

MM-sarjan Supercar-luokassa vuosina 2014-2020 Bakkerud on saavuttanut 75 osakilpailusta seitsemän voittoa ja yhteensä 30 palkintosijoitusta.

 

Andreas Bakkerud on neljän osakilpailun jälkeen MM-pisteissä kahdeksantena (Kuva: FIAWorldRallycross.com).

 

“Päädyin kaivamaan kiviä ja maata käsin”

Bakkerud on MM-sarjan menestynein kuljettaja niistä kuljettajista, jotka eivät vielä ole saavuttaneet maailmanmestaruutta. Viime vuonna se oli lähellä, yhden pisteen päässä, kun Bakkerud ja maailmanmestariksi kruunattu Timmy Hansen päätyivät kymmenen ajetun osakilpailun jälkeen tasapisteisiin. Sääntöjen mukaan tälläisessä tilanteessa osakilpailuvoittojen määrä ratkaisee ja kun niitä Hansenilla oli neljä, Bakkerudin yhtä vastaan, jäi Bakkerud MM-hopealle.

Kun Audin tehdas vetätytyi pois rallicrossin MM-sarjasta kauden 2018 jälkeen, Audin kilpailutoimintaa pyörittänyt Mattias Ekström pisti tiiminsä kilpailutoiminnan käytännössä jäihin ja Bakkerud oli työtön. Kaudelle 2019 Bakkerud perusti oman tiimin ja ensimmäisellä kaudella niin Bakkerudilla, kuin tiimikaveri Liam Doranilla oli allaan Ekströmiltä vuokratut Audit. Vaikka kausibudjetti oli äärimmäisen rajallinen, Bakkerud meni ja taisteli mestaruudesta viimeiseen asti.

Kaudelle 2020 oli taas aika rakentaa uutta, kun Audit vaihtuivat ranskalaisen GC Kompetition -tiimin Renaulteihin. Kauteen valmistautuminen meni kuitenkin keväällä jäihin ja syy oli tietenkin se kuluvan vuoden käytetyin kirosana, korona. Toukokuussa ei kukaan tiennyt ajettaisiinko MM-sarjaa tänä vuonna ollenkaan ja jos ajetaan, niin missä ja milloin ja ennen kaikkea, kuinka monta osakilpailua. Tuohon aikaan Bakkerud kertoi Norjan TV2:n haastattelussa, että päivittäinen simulaattorilla ajelu alkoi käydä tylsäksi ja bergeniläinen päätti etsiä arkeensa uutta sisältöä.

– Kun koronavirus toden teolla tuli esiin, niin menin ja etsin yhteistyökumppaniverkostoni kautta yrityksiä, joista halusin löytää itselleni vaikeimman ja kovimman työpaikan kuin vain mahdollista. Päädyin sitten kaivamaan kiviä ja maata käsin kuitukaapeleiden pudottamiseksi 40 senttimetriä maanpinnan alapuolelle. Se oli kovaa hommaa, kun sitä teki aamuseitsemästä iltaseitsemään ja 5-6 päivänä viikossa, Bakkerud kuvaili myöhemmin elokuussa MM-sarjan kotisivuilla.

Kaivuuhommissa Bakkerud viihtyi seitsemän viikon ajan.

– Se oli todella kovaa työtä, josta sain lisää voimaa. Sen jälkeen ei tarvinnut kauden alla tehdä enää voimatreeniä.

Selvää oli, että tilanteen ollessa varsinkin keväällä ja alkukesästä koronan takia äärimmäisen vaikea, ei rahan kerääminen tiimille ollut mikään helppo tehtävä. Viime vuonna Bakkerudin tiimin budjetti oli noin 1,9 miljoonaa euroa, kun se tänä vuonna on Bakkerudin arvion mukaan noin 1,4 miljoonaa euroa. Bakkerud ja Doran siis vuokraavat tänä vuonna autot ja huoltopalvelun ranskalaiselta GC Kompetition -tiimiltä. Kun nämä kaksi tiimiä laitetaan samaan nimeen, saadaan aikaan Monster Energy GCK RX Cartel.

Norjan TV2:lle Bakkerud myönsi, että kun ilmoittautumismaksu MM-sarjalle oli jo maksettu, ei MM-sarjan väliin jättäminen ollut senkään takia mahdollista, että sanktiot olisivat olleet merkittävät. Bakkerudin mukaan kun jokainen väliin jätetty MM-osakilpailu olisi maksanut tiimille noin 47 000 euroa.

 

Andreas Bakkerud on kilpaillut MM-sarjassa Fordilla, Audilla ja Renaultilla (Kuva: FIAWorldRallycross.com).

 

“Ensin puhutaan paskaa, se on sitä henkistä peliä”

Viime vuonna Bakkerudin ja Doranin tiimi Audeineen keräsi 325 MM-pistettä, sijoittuen tiimien loppupisteissä kolmanneksi. Ne Renault Megane RS RX -autot, joissa Bakkerud ja Doran tänä vuonna istuvat, toivat Guerlain Chicherit’lle ja Anton Marklundille tiimipisteissä viime vuonna neljännen sijan, mutta eroa Bakkerudiin ja Doraniin kertyi hurjat 133 pistettä.

Vaikka Bakkerud olikin aiemmin talvella 2018 Meganea testannut, niin lähtökohdat kauteen 2020 olivat iso kysymysmerkki, kesällä testikilometrit kun jäivät nollaan. Vasta Höljesissä ajetun kauden avausosakilpailun alla Bakkerud oli testannut Renaultia, mutta kilometrien määrä oli varsin vähäinen.

– Se, että testien määrä jäi vähäiseksi ennen kauden alkua, on yksi asia, mutta toinen merkittävä asia on myös se, että minulla on vielä niin vähän kokemusta työskentelystä minulle uuden tiimin ihmisten kanssa. Siinä on myös iso työ, että oppii tuntemaan kaikki ja kuten ollaan aikaisemminkin nähty monta kertaa, niin tiimi ei ole sen vahvempi kuin tiimin heikoin lenkki, Bakkerud korosti Höljesin avauksen alla.

Suurin syy testaamattomuudelle oli tietenkin raha, rallicrossissa Supercar-autolla jokainen kilometri kun maksaa todella paljon. Ja tällä tasolla testiä kun ajetaan ja halutaan autoa kehittää, ei riitä, että mukaan testeihin lähtee yksi tai kaksi mekaanikkoa. Kun testataan, niin paikalla on mekaanikkojen lisäksi aina vähintään yksi insinööri ja kun isolla porukalla liikutaan, niin laskussa myös se loppusumma on iso.

Ajotuntumaa Bakkerud ylläpiti kesän aikana ennen kaikkea kartingin avulla.

– Olen aina pitänyt kartingia parhaana tapana valmistautua rallicrossin MM-sarjaan. En ole urani aikana ollut koskaan kuljettaja, joka ajaa paljon testiä. Olen pääasiassa ajanut kartingia ja tehnyt mielikuvaharjoituksia. Sanoisin, että karting on harjoittelun kannalta halvin vaihtoehto, Bakkerud korostaa.

Kouvolan kilpailuviikonloppuna Bakkerud nousi sunnuntaina ajetussa kauden neljännessä osakilpailussa finaaliin, kun semifinaalilähdössä hänen edellään kolmanneksi sijoittunut Juha Rytkönen sai viiden sekunnin aikarangaistuksen ja putosi pois päivän viimeisestä lähdöstä. Finaalipaikka oli Bakkerudille MM-sarjassa uran 50. ja hänestä tuli MM-sarjan historiassa vasta toinen kuljettaja, joka on kyseisen rajapyykin onnistunut saavuttamaan.

Vuoden 2014 Kouvolan MM-osakilpailussa toiseksi sijoittunut Bakkerud ei tällä kertaa Suomen vierailullaan palkintosijoitukseen yltänyt. Sunnuntain finaalissa, avauskierroksella ja radan toisessa mutkassa, Bakkerudin auton tuulilasinpyyhkijät päättivät mennä lakkkoon kesken kilpailun. Koska olosuhteet olivat huonot, peittyi Bakkerudin auton tuulilasi välittömästi ja näkyvyys oli lähes olematon. Bakkerud ajoi auton varmasti maaliin ja sijoittui kuudenneksi.

– Olemme ylpeitä siitä, että selvisimme finaaliin ja pääsimme taistelemaan viittä huippukuljettajaa vastaan! Siellä meidän pitäisi olla koko ajan. Kun ottaa huomioon nopeasti muuttuneet olosuhteet, niin mielestäni pelasimme taktisesti korttimme oikein, mutta semifinaalissa ja finaalissa meillä oli sitten pieniä ongelmia. Ne täytyy analysoida tarkasti ennen Latviaa, Bakkerud sanoi.

Bakkerud on jo pitkään ollut ehdottomasti rallicrossin yksi suurimmista tähdistä, eikä suosio suinkaan rajoitu pelkästään Norjaan, vaan taitavalla kuljettajalla ja todellisella showmiehellä faneja riittää myös muualla päin maailmaa.

– Rakastan rallicrossia, se on kuin nyrkkeilyottelu. Ensin puhutaan paskaa kuljettajien kesken ennen starttia, se on sitä henkistä peliä ja sitten hypätään autoon. Sillä hetkellä tiedät mitä olet tehnyt päästäksesi siihen tilanteeseen ja sitten vain pitää yrittää tehdä maksimisuoritus, Bakkerud kuvailee GCK:n Kouvolan koostevideolla, jonka voit katsoa alapuolelta.

Rallicrossin MM-sarjan kauden viides ja kuudes osakilpailu ajetaan tulevana viikonloppuna Riiassa, Latviassa.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-video: GC Kompetition
Andreas Bakkerudin kommentit: GCK:n tiedotteet, FiaWorldRallycross.com, TV2.no


Facebook kommentit