Video! Rovanperä valmistautuu Australian MM-ralliin, ensikosketus golfiin nauratti – “Se oli lämmittely”

11.11.2017 / 10:09
Kalle Rovanperän debyytti rallin MM-sarjassa tapahtui Walesissa lokakuussa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Kalle Rovanperä valmistautuu parhaillaan Australiassa uransa toiseen MM-ralliin, joka käynnistyy paikallista aikaa ensi viikon perjantaina. Valmistautumisen lomassa Rovanperä yhdessä kartanlukijansa Jonne Halttusen kanssa ehti kokeilemaan golfiakin ja ensikosketus uuteen lajiin meni ainakin Rovanperän osalta nauruksi.

Kalle Rovanperän kohdalla tuleva Australian MM-ralli on lähtökohdiltaan täysin toinen, kuin mitä oli Walesin MM-ralli lokakuussa, kun Rovanperä debytoi MM-sarjassa. Siinä missä Walesissa oli mukana koko kauden kovin kattaus WRC2-luokassa, niin Australiassa Rovanperä on luokassaan ainoa osallistuja.

– Ei se nyt tietysti kauhean hyvältä kuulosta. Tottakai siellä olisi voinut ajaa vähän kisaakin, mutta käydään hakemassa kokemusta ja tutustumassa reittiin, Rovanperä kertoi UrheiluUutiset.comille Walesin MM-rallin jälkeen.

Australialainen Richie Dalton on Rovanperän lisäksi ainoa kuljettaja, jolla on allaan R5-luokan ralliauto, mutta Dalton ei kilpaile WRC2-luokan MM-pisteistä. Dalton kilpailee nyt ensimmäistä kertaa urallaan Skoda Fabia R5:llä. Rovanperä ei aio tilanteesta huolimatta lähteä kuitenkaan himmailemaan vauhdin suhteen ja katseet vertailuaikojen suhteen on käännetty isommilla lähtönumeroilla lähteviin paikallisiin kuljettajiin.

– Kyllä mietin sitä taas niin, että ihan turha siellä on hiljaa ajaa. Ne tiet voi olla minulle parempia, niin ajattelin, että jos yrittäisi vetää täysiä, niin ensi vuonna sitten tietää miten siellä voi ajaa. Jos ajaa hiljaa, niin se on sama kuin ei ajaisi ollenkaan. Toivottavasti siellä on muutama paikallinen jätkä niillä AP4-autoilla, että pystyisi johonkin vertaamaan. Ne saattaa ajaa omilla teillään tosi kovaa. Ne on ihan hyviä autoja sinne, Rovanperä taustoittaa.

AP4-autoja löytyy lähtölistalta yhteensä viisi kappaletta. Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen saapuivat Australiaan tällä viikolla ja ensi viikon alkupuolella käynnistyvää nuotitusvaihetta odotellessa kaksikko piipahti paikallisella golf-radalla. Rovanperälle kokemus lajista oli ensimmäinen ja Halttusen kuvaama ja Twitter-tilillään julkaisema video (katso alapuolelta) kertoo ainakin osuvasti sen, että rallin huippulupauksen kohdalla ei lajinvaihtoa ole ainakaan ihan lähiaikoina odotettavissa.

Australian MM-ralli käynnistyy ensi viikolla Suomen aikaa myöhään torstai-iltana. UrheiluUutiset.com seuraa rallin MM-sarjan kauden finaalia tiiviisti koko rallin ajan.

 

 

Selivaara logo 2017

 

Lue myös! Rovanperällä erikoinen lähtötilanne Australian MM-ralliin: aja maaliin ja olet luokkavoittaja (20.10.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit