MOTORSPORT

Video! Tänak törmäili jo perjantain avauserikoiskokeella – “Musta jää yllätti”

Rallin hallitsevan maailmanmestarin Ott Tänakin kauden avaus Monte Carlon MM-rallissa päättyi lyhyeen.

Ott Tänakin menestyshaaveet tämänvuotisessa Monte Carlon MM-rallissa romuttuivat kirjaimellisesti kilpailun neljännellä erikoiskokeella, joka oli perjantain toinen erikoiskoe. Hyundai ajautui erittäin nopeavauhtisessa paikassa ulos tieltä, törmäsi päin puita ja putosi sen jälkeen alas parinkymmenen metrin matkan. Auto romuttui pahoin, kuljettaja ja kartanlukija vietiin sairaalaan tutkimuksiin, mistä perjantai-iltana saadut tulokset olivat erittäin hyviä.

– Ensinnäkin, Martinilla ja minulla olotila on hyvä. Toipuminen sujuu hyvin ja olemme pian täydessä iskussa. Torstai-iltana auton suhteen en ihan täysin ymmärtänyt mitä tapahtui. Teimme ylitöitä insinöörien kanssa ja tänä aamuna auto tuntui jo paremmalta. Tottakai olisi ollut hienoa saada jatkaa kilpailua pidemmälle kuin mitä nyt ja kehittää autoa minulle paremmaksi, mutta näin asiat vain joskus menevät, Tänak kommentoi Hyundain tiedotteessa.

Ulosajo tapahtui hieman ennen neljännen erikoiskokeen puoliväliä. Tänakilla oli vaikeuksia jo perjantain avauserikoiskokeella, missä Hyundai lipsahti kevyellä kosketuksella loivaan vuorenseinämään ja sen jälkeen pyörähti.

– Ennen ulosajoa meillä oli joitakin tilanteita. Päivän ensimmäisellä erikoiskokeella musta jää yllätti ja spinnattiin, Tänak muisteli toisen ajopäivän avauspätkää.

Tänak ja Järveoja ovat siis kunnossa, mutta heitä pidetään sairaalassa tarkkailussa vielä yön yli. Myös tämä on vakiotoimenpide tälläisten rajujen ulosajojen osuessa kohdalle. Selvää on, että kaksikon kilpailu ei jatku lauantaina Ralli 2 -säännön turvin, vaan hallitsevat maailmanmestarit kilpailevat seuraavan kerran Ruotsin MM-rallissa helmikuussa.

– Tärkeintä on, että Ott ja Martin ovat kunnossa. Mitä tulee automme suorituskykyyn tällä hetkellä, niin emme ole sillä tasolla missä haluaisimme olla. Olemme parantaneet, kyllä, mutta vieläkin on varaa parantaa. Thierry (Neuville) on tehnyt uskomatonta työtä pystyäkseen pitämään eron kärkeen sellaisena mitä se on, Hyundain tallipäällikkö Andrea Adamo kehui belgialaissuojattiaan.

Neuville on perjantain jälkeen kilpailussa kolmantena, 6,4 sekunnin päässä kärjestä. Sebastien Loeb, toinen vielä mukana oleva Hyundai-kuljettaja, puolestaan löytyy tulosluettelosta riviltä neljä, reilun minuutin kärkeä perässä.

 

 

 

Lue myös! Video, Tänakin hurja ulosajo tarttui katsojan kameraan – “Erittäin nopea kohta” (24.1.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com