Video! Valentino Rossi nöyryytti jälleen rallimiehiä Monzassa – Aikasakosta huolimatta

3.12.2017 / 17:41
Valentino Rossi juhli jälleen Monzassa (Kuva: Autodromo Nazionale Monza / Massimo Bettiol).

[ A- ] / [ A+ ]

Ratamoottoripyöräilyn yhdeksänkertainen maailmanmestari Valentino Rossi oli jälleen kerran omaa luokkaansa, kun Monzan legendaarisella moottoriradalla ajettiin viikonloppuna perinteinen Monza Rally Show. Rossi vei tämän kaksipäiväisen erikoisrallin nimiinsä jo kuudennen kerran ja kolmantena vuonna peräkkäin.

Monza Rally Show -kilpailun todellinen erikoismies ja kestomenestyjä Valentino Rossi on tottunut vuosien saatossa siihen, että rallin MM-sarjan huipulta tulee kovia haastajia tarjoamaan tasokkaan vastuksen Monzan legendaarisella moottoriradalla vuosittain aina joulukuussa ajettavaan erikoisralliin.

Tänä vuonna kovin haaste tuli parin edellisen vuoden tavoin Hyundai-tallin suunnalta, jonka kuljettajista kuljettajien MM-sarjassa hopealle sijoittunut Thierry Neuville, sekä belgialaisen tallikaveri ja hyvä ystävä Andreas Mikkelsen hyppäsivät samaan autoon ajaen yhdeksän erikoiskokeen reilut 168 ek-kilometriä käsittäneen kilpailureitin ajovuoroa vaihtaen.

Jo kilpailun ensimmäisenä päivänä Rossi repäisi Neuvilleen ja Mikkelseniin nähden 6,5 sekunnin eron, eikä edes sunnuntaina muutaman kilon alipainoisesta autosta seurannut 10 sekunnin aikasakko pysäyttänyt Rossia, joka vei lopulta voiton 5,7 sekunnin erolla ennen Hyundai-kaksikkoa. Rata-autoilun puolelta paremmin tunnettu Marco Bonanomi uusi nyt viime vuotisen kolmannen sijansa häviten Rossille 8,4 sekuntia. Bonanomi oli kiinni jopa voitossa, mutta sortui ajovirheeseen viimeisellä erikoiskokeella.

Rossille voitto oli Monza Rally Show -erikoisrallissa jo uran kuudes, kolmas peräkkäinen ja palkintosijoituksia italialainen on napsinut yhteensä peräti 13 kappaletta. Sanomattakin on selvää, että Rossi on Monza Rally Show’n historian ylivoimaisesti menestynein kuljettaja.

Monza Rally Show 2017 lopputulokset

1) Valentino Rossi (Ford) 1.24.55,9
2) Andreas Mikkelsen – Thierry Neuville (Hyundai) + 5,7
3) Marco Bonanomi (Citroen) + 8,4

 

 

Vaunula

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Video: Cliowilli96 (YouTube)


Facebook kommentit