Video! WRC:llä karting-radalla, Rovanperän testeissä otettiin kaikki huomioon

23.2.2020 / 14:49
Kalle Rovanperä on kuljettajien MM-pisteissä neljäntenä (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan Meksikossa maaliskuussa. Toyota-talli on testannut tulevaa Meksikon haastetta silmällä pitäen kalustoaan tällä viikolla Almeriassa, Espanjassa, ja Kalle Rovanperän ajaessa testiä Yaris WRC -auto vietiin jopa karting-radalle.

Meksikon MM-ralli 12.-15. maaliskuuta on rallin MM-sarjan kauden ensimmäinen soraralli. Kauden kahdesta ensimmäisestä osakilpailusta, Monte Carlosta ja Ruotsista, neljä palkintosijoitusta kuudesta mahdollisesta napannut Toyota-talli valmistautui edessä olevaan Meksikon haasteeseen ajamalla testiä tällä viikolla Almeriassa, Espanjassa.

Testit aloitti rallin kuusinkertainen maailmanmestari Sebastien Ogier, jonka jälkeen oli Kalle Rovanperän vuoro hypätä Yaris WRC -auton rattiin. Rovanperälle nyt ajetut testit ovat tottakai tärkeät jo senkin takia, että puuppolalainen kilpailee Meksikossa ensimmäistä kertaa WRC-autolla soralla. Meksikon MM-rallissa Rovanperä on kilpaillut urallaan aiemmin kerran, vuonna 2018 sijoitus WRC2-luokassa oli avauspäivän jäähdytinrikon jälkeen viides.

Kuten alapuolella olevalta videolta voi hyvin nähdä, niin Rovanperän testeissä kaikki otettiin huomioon, myös Meksikon MM-rallin useat asfaltilla ajettavat lyhyet yleisöerikoiskokeet. Rovanperä kun haki tuleviin pyörityksiin tuntumaa ajamalla Toyotalla paikallisella karting-radalla! Tällä talli haki 19-vuotiaalle tulevaisuuden huippulupaukselleen mahdollisimman aidot olosuhteet edessä olevaa kilpailua silmällä pitäen.

Rovanperälle ja kartanlukija Jonne Halttuselle kauden alku on ollut onnistunut. Monte Carlossa tammikuussa kaksikko sijoittui viidenneksi ja Ruotsista tulikin sitten heti ensimmäinen MM-sarjan palkintosijoitus, kun kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella syntynyt hurja pohja-aika nosti kokonaistilanteessa Rovanperän ja Halttusen sijoituksen kolmanneksi.

– Luulen, että se oli urani paras suoritus, Rovanperä kommentoi sensaatiomaisen kilpailun viimeisen erikoiskokeen suorituksensa jälkeen.

Rovanperä löi Ruotsin MM-rallin Power Stage -erikoiskokeella Thierry Neuvillen 3,7 sekunnilla ja Ogierin 3,9 sekunnilla. Hallitseva maailmanmestari Ott Tänak hävisi puolestaan 4,6 sekuntia.

– Uskomatonta, mitä Kalle teki viimeisellä pätkällä! Hän ajoi sillä pätkällä ensimmäistä kertaa WRC-autolla, kun taas kilpakumppaneilla oli usealta vuodelta kokemusta. Hän suorastaan lensi karkuun muilta. Luulen, että meillä on tällä hetkellä kasassa todellinen “dream team”, unelmajoukkue. Fiilis on hyvä ja henki tiimin sisällä ei ole koskaan ollut näin korkealla, Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen hehkutti.

Kuljettajien MM-pisteissä Rovanperä on kahden ajetun osakilpailun jälkeen neljäntenä, 12 pisteen päässä MM-sarjaa johtavasta Elfyn Evansista. Autonvalmistajien MM-pisteissä Toyotan johto toisena olevaan Hyundaihin nähden on 10 pistettä.

 

 

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com

YouTube-videot: AP90 Video


Facebook kommentit