Videot: Singaporen F1-kilpailun dramaattinen lähtökolari katsomosta kuvattuna

19.9.2017 / 08:53
Max Verstappenin ja Kimi Räikkösen kilpailu päättyi avausmutkaan (Kuva: FIA Communications).

[ A- ] / [ A+ ]

Formula 1:n MM-sarjan kauden 14. osakilpailu ajettiin viime sunnuntaina Singaporessa. Kilpailun dramaattisin hetki koettiin jo välittömästi lähtövalojen sammuttua.

Paalupaikalta lähtenyt Sebastian Vettel, toisen lähtöruudun Max Verstappen, sekä neljännestä lähtöruudsta startannut Kimi Räikkönen osuivat toisiinsa jo ennen ensimmäistä, vasemmalle kääntyvää mutkaa. Räikkönen osui vielä ensimmäisessä mutkassa uudestaan Verstappeniin, sekä myös loistavan lähdön kahdeksannesta lähtöruudusta ottaneeseen Fernando Alonsoon.

Räikkösen ja Verstappenin taival päättyi ensimmäiseen mutkaan, Vettel pääsi jatkamaan vielä vähän matkaa, kun taas Alonson kilpailu päättyi vaurioituneella autolla keskeytykseen kahdeksan kierroksen taistelun jälkeen. Mikäli Räikkösen Ferrari ei olisi osunut Alonson McLareniin ensimmäisessä mutkassa, niin espanjalaisen loistava startti olisi nostanut hänet kolmanneksi ja hetkeä myöhemmin Vettelin keskeytyksen myötä jo toiseksi. Kilpailun tuomaristo ei jakanut lähtökolarista rangaistuksia.

Ferrarilla molempien kuljettajien keskeytys samassa kilpailussa oli vasta toinen kerta viimeiseen 11 vuoteen ja edellisen kerran italialaistallin pahin painajainen oli käynyt toteen vuoden 2015 Meksikon GP:ssä. Ennen tuota Meksikon kilpailua Ferrari vältti “tuplakeskeytyksen” huimat 183 kilpailua peräkkäin. Red Bullin Verstappenille nyt tullut keskeytys oli jo kauden seitsemäs, kun kilpailuja on ajettu 14. Kolme keskeytyksistä on tullut kilpailun avauskierroksella. Verstappen on ajanut ylivoimaisesti vähiten kilpailukierroksia kaikista kuljettajista kuluvan kauden aikana.

Singaporen GP:n voittoon ajoi MM-pistejohtaja Lewis Hamilton (Mercedes), Daniel Ricciardo (Red Bull) oli toinen ja Valtteri Bottas kolmas (Mercedes). Hamiltonin johto MM-pisteissä Vetteliin nähden on nyt 28 pistettä, kun ajamatta on vielä kuusi osakilpailua. Bottas puolestaan saavutti pisteissä Vetteliä, joka on nyt 23 pistettä suomalaiskuljettajaa edellä. Kimi Räikkönen jatkaa pisteissä viidentenä.

Katso kaksi eri kuvakulmasta / eri katsomonosista kuvattua videota alapuolelta!

 

 

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Videot: Matthew Collier ja daniel1967hkc (YouTube)


Facebook kommentit