MOTORSPORT

Videot! Tältä näyttää ralli Intiassa – “Pitäisi kutsua miljoonan mutkan ralliksi”

Vaikka Intia onkin pinta-alaltaan maailman seitsemänneksi suurin ja asukasluvultaan toiseksi suurin valtio, niin kuvaa rallikilpailuista maasta ei maailmalle juurikaan leviä. Viime viikonloppuna Intia isännöi Aasian-Tyynenmeren rallisarjan kauden päätösosakilpailua.

Ensimmäisen kerran Intiassa ajettiin Aasian-Tyynenmeren rallisarjan osakilpailu vuonna 2003. Myös seuraavana vuonna kyseinen osakilpailu ajettiin, mutta sen jälkeen edessä olikin 12 vuoden mittainen tauko ennen kuin Intia palasi jälleen sarjan kilpailukalenteriin viime vuonna. Nyt ajettu Intian ralli oli siis neljäs kerta, kun tässä jättivaltiossa kilpailtiin Aasian-Tyynenmeren rallisarjan osakilpailun merkeissä.

Intiassa ei koskaan ole ajettu MM-osakilpailua. Toiseksi tämän vuotisessa Intian rallissa sijoittunut Ole Christian Veiby nosti vertailussaan esiin kuitenkin yhden MM-sarjan osakilpailun, joka eroaa Intiasta kuin yö ja päivä, mutta Veibyn vertaus tähän MM-sarjan klassikkoon tosin kertoo varsin osuvasti sen millaisesta rallista Intiassa on kyse.

– Huhtikuussa kilpailin MM-sarjassa Korsikan saarella ja sitä kilpailua sanotaan “kymmenentuhannen mutkan ralliksi”. Mutta Intian ralli on vieläkin vaativampi ja sitä pitäisi kutsua miljoonan mutkan ralliksi, ensimmäistä kertaa urallaan Intiassa kilpaillut Veiby sanoo Skoda Motorsportin tiedotteessa.

Katso alapuolelta sarjan virallisen tiedotuksen tekemät kaksi videota Intian rallin tämänvuotisen kilpailun tapahtumista.

 

 

 

Selivaara logo 2017

 

Lue myös! Vaihdelaatikko pilasi Veibyn mestaruushaaveet, Gill jälleen ykkönen – “En olisi halunnut voittaa tällä tavalla” (28.11.2017)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Videot: APRCTV (YouTube)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com