Vihdoin! Wiman tekee paluun, GRX kahden suomalaiskuljettajan voimin Belgiaan

17.4.2019 / 20:02
Joni Wiman on toiminut viime vuosina mm. RX Academyn valmentajana (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Marcus Grönholmin johtama GRX Taneco -talli kilpailee rallicrossin MM-sarjassa ensimmäistä kertaa kahden suomalaiskuljettajan voimin, kun toukokuussa Belgian Spa’ssa ajettavassa osakilpailussa Niclas Grönholm ja Timur Timerzyanov saavat tallikaverikseen Joni Wimanin.

Viime vuosina hiljaiseloa kilpailemisen suhteen pitänyttä Joni Wimania, 25, on kaivattu takaisin rallicross-radoille jo pitkään ja nyt se siis tapahtuu, kun pohjalainen osallistuu suomalaisen GRX Taneco -tallin Hyundai i20 Supercar -autolla MM-sarjan Belgian osakilpailuun toukokuussa. Samalla Marcus Grönholmin johtama suomalaistalli kilpailee MM-sarjassa ensimmäistä kertaa kahden suomalaiskuljettajan voimin.

Wiman vaihtoi kartingista pikkuformuloihin kuluvan vuosikymmenen alkupuolella ja kaudella 2011 hän kilpaili Koiranen Motorsport -tallin kalustolla Formula Renault Eurocup -sarjassa. Vuonna 2012 Wiman debytoi kansainvälisillä rallicross-radoilla osallistuen Super1600-luokkaan EM-sarjan kauden neljässä viimeisessä osakilpailussa, Belgiassa, Hollannissa, Suomessa, sekä Saksassa. Heti debyytti Belgiassa osoitti sen, että Wimanissa on potentiaalia tähän lajiin, kun sijoitus oli komeasti toinen.

Seuraavana vuonna (2013) Wiman valloitti rapakon takana Yhdysvalloissa ajetun Global Rallycross -sarjan Lites-luokan mestaruuden olemalla ykkönen kaikissa kauden kuudessa osakilpailussa. Lisäksi Wiman voitti Lites-luokan arvostetussa Summer X Games -tapahtumassa. Huikea menestystarina sai jatkoa vuonna 2014, kun Wiman voitti samaisessa Global Rallycross -sarjassa sen pääluokan, eli Supercar-luokan mestaruuden. Wiman jätti loppupisteissä taakseen muun muassa Ken Blockin, Scott Speedin, Tanner Foustin, Patrik Sandellin, sekä Steve Arpinin.

Vuonna 2014 Wiman debytoi rallicrossin MM-sarjassa osallistumalla Kanadan osakilpailuun Olsbergs MSE -tallin Fordilla ja sijoittuen yhdeksänneksi. Tuo kilpailu on myös toistaiseksi Wimanin uran ainoa rallicrossin MM-sarjassa. Vuosina 2015 ja 2016 Wiman ajoi Global Rallycross -sarjassa loppusijoitukset viisi ja kuusi, mutta kaudelle 2017 ei enää työpaikkaa kansainvälisiltä rallicross-radoilta löytynyt.

 

Joni Wiman Kanadan MM-rallicrossissa 2014 (Kuva: Tony Welam Bildproduktion / Red Bull Content Pool).

 

“Yhtä hiljainen kuin Räikkönen”

Olsbergs MSE -tallilla oli vielä optio-oikeus kauden 2017 osalta Wimanin kanssa, mutta tuota optiota ei sitten kuitenkaan koskaan käytetty. Lähes päivälleen kaksi vuotta sitten Wiman selvitti tilannettaan Miiro Koivulan haastattelussa UrheiluUutiset.comin sivuilla.

– Huonolta näyttää tilanne, homma on ihan auki. En tiedä yhtään mikä on meininki. “Bosse” (Wimanin manageri Marcus Grönholm) kartoittaa nyt tilannetta MM-sarjassa. Vaihtoehdot ovat aika vähissä. Jenkeissä paikat ovat menneet, Wiman taustoitti.

Grönholm, jonka johtaman GRX Tanecon kalustolla Wiman siis Belgiassa kilpailee, on ollut Wimanin taustavoimissa mukana jo reilut 10 vuotta. Vuoden 2009 tiedotustilaisuudessa Grönholm arvioi Wimania näin:

– Yhtä hiljainen kuin Räikkönen, mutta ajaa yhtä kovaa. Se on hyvä lähtökohta, Grönholm lausui.

Vaikka Wimania ei olekaan vähään aikaan kansainvälisillä radoilla nähty kilpailemassa, niin hän on kuitenkin ollut vahvasti niin Set Promotionin, kuin GRX Taneconkin taustavoimissa muun muassa kuljettajien radiomiehenä, eli “spotterina”. Viime kaudella Wiman toimi Reinis Nitisin “spotterina” latvialaisen voittaessa rallicrossin Euroopan mestaruuden Supercar-luokassa.

Wiman myös toimi Set Promotionin vetämän RX Academyn valmentajana ja osallistui itsekin talvella 2018 Ruotsissa ja Norjassa ajettuun RX Academy On Ice -sarjaan sijoittuen loppupisteissä toiseksi. Mestaruus jäi viimeisessä finaalissa reilun sekunnin päähän, kun Wiman ja mestaruuden voittanut Jesse Kallio päätyivät tasapisteisiin ja neljänneksi sijoittuneelta Wimanilta olisi vaadittu mestaruuteen viimeisestä finaalista kolmatta sijaa.

Rallicrossin MM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan huhtikuun viimeisenä viikonloppuna Barcelonassa, Espanjassa. Siellä GRX Taneco kilpailee Niclas Grönholmin ja Timur Timerzyanovin toimiessa tallin kuljettajina. Belgian osakilpailu on ohjelmassa 11.-12. toukokuuta ja siellä Grönholm, sekä Timerzyanov saavat tallikaverikseen siis Wimanin. Kauden avauksessa Abu Dhabissa GRX Taneco kilpaili Grönholmin, Timerzyanovin, sekä Nitiksen voimin.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit