Viides kerta toden sanoo Turusen kohdalla? – “Tiedän, että kykenemme voittotaisteluun”

28.9.2017 / 16:49

[ A- ] / [ A+ ]

Rallybaron-tiimin Jesse Turunen lähtee rallin SM-sarjan kauden päättävään Lempäälän SM-ralliin selkein tavoittein. Turunen ilmoittaa jatkavansa siitä mihin viimeksi jäi, hakien tililleen ensimmäistä voittoa SM1-luokassa.

Uudessakaupungissa tämä oli jo lähellä Jesse Turusen säväyttäessä rallikansaa, mutta epäonninen rengasrikko vesitti kilvanajon kertaheitolla.

– “Ukissa” tuli karvasta kalkkia, kun voittotaistelu loppui kesken parhaimman väännön ja yhtäkkiä ajeltiin sijoista ynnämuut. Pettymys oli kova, mutta en minä sillä enää pääkoppaani vaivaa. Se oli vain yksi tapahtuma rallin parissa, eikä se muuttanut näkemystäni suorituskyvyn osalta mitenkään, Turunen sanoo.

Turusen taival Hyundai i20 R5 -auton ratissa on ollut vaihteleva, eikä hän ole Riihimäen kilpailun jälkeen pistetaulukoita tarkkaillut. Kartanlukijana toimiva Kari Kallio on kuitenkin asioista sen verran perillä, että teoreettiset mahdollisuudet pronssille olisivat olemassa. Se vaatisi täydellisen suorituksen, sekä epäonnea muille. Sitä Turunen ei tietenkään kenellekään toivo.

Lempäälän SM-rallissa Turunen lähtee ajamaan kilpailukohtaisesta tuloksesta ottamatta paineita kokonaistilanteesta.

– Keskityn täysin kisatulokseen. Muut asiat ovat nyt sivuseikkoja ja ovat tullakseen jos tulevat. Eli ei tässä ole paineita suuntaan tai toiseen. Kaiken lisäksi testeistä jäi todella hyvä maku. Saimme alustaa kehitettyä eteenpäin ja sivuttaispito on parantunut huomattavasti. Sillä on iso merkitys näillä teillä, jotka sisältävät hyvin jyrkkiä, sekä kovaa ajettavia mutkia, Turunen kuvailee.

Lempäälän SM-ralli on viides kilpailu Turuselle Hyundain ratissa.

– Tiedän, että kykenemme voittotaisteluun ja nostamme riskirajaa fiilikseen nojaten, Turunen suunnittelee.

Teksti ja kuva: Jani Salonen, Rallybaronin tiedotus


Facebook kommentit