MOTORSPORT

Viime vuonna neljä pistettä, nyt 20 – Mikko Heikkilältä iso parannus viimevuotiseen

Tänään maanantaina 30 vuotta täyttävä Mikko Heikkilä, viime vuoden rallin SM-sarjan SM1-luokan hopeamitalisti, avasi SM-sarjan tänä vuonna kolmannella sijalla.

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu ajettiin Tunturirallin merkeissä viime viikonloppuna Rovaniemellä. Heikkilä yhdessä uuden kartanlukijansa Samu Vaalerin kanssa starttasivat viimeiselle erikoiskokeelle yleiskilpailun ja SM1-luokan sijalta neljä, mutta voittotaistelua käyneen Teemu Asunmaan pyörähdettyä, Heikkilän ja Vaalerin loppusijoitus oli kolmas. Vaikka kausi palkintosijoituksella käynnistyikin, ei nurmijärveläinen ollut viikonloppuunsa tyytyväinen.

– “Podiumille” päädyttiin, mutta fiilikset eivät ole kauhean korkealla. En ole tyytyväinen omaan suoritukseen. Eiköhän me löydetä Riihimäelle vauhtia, Heikkilä kommentoi tiedotteessaan kilpailun jälkeen.

Viime vuonna SM1-luokassa kahden osakilpailuvoiton myötä hopealle päätyneen Heikkilän Tunturiralli vuosi sitten käynnistyi ulosajolla ensimmäisellä erikoiskokeella. Nyt kilpailu kulki täysin toisenlaisen sävelen mukaan ja avauserikoiskoe toi viidenneksi nopeimman ajan. Jos mitään “mörköjä” selässä viimevuotisen tapahtumien takia sitten olikaan, ne oli ravisteltu pois viimeistään tässä kohtaa kilpailua.

– Aittajärvi (EK1) ei oikein mennyt, ajaminen tuntui hankalalta. Toinen erikoiskoe tuli hyvin. Siikakämä (EK4) tuli jo sinne päin, mutta Kaihuavaaralla (EK3) pääsi eroa syntymään. Tuntuu, että ajaminen tulee hyvin, mutta erot ovat isoja. Koitetaan reipastaa tahtia huomenna, mutta pidetään järki kuitenkin päässä. Pisteet ovat meille edelleen tärkeimmät, Heikkilä kommentoi perjantain ajopäivän jälkeen.

Yötauolle saavuttaessa Heikkilä oli kokonaistilanteessa kolmantena, mutta takana neljäntenä ollut Egon Kaur nousi ohi lauantain kolmannella erikoiskokeella. Heikkilä ja Vaaleri kuitenkin nousivat viimeisen erikoiskokeen tapahtumien seurauksena palkintopallille ja kolmanneksi. Jos vuosi sitten Heikkilän osalta SM-sarja käynnistyi neljällä pisteellä, niin nyt pisteitä avausosakilpailun jälkeen on plakkarissa 20.

– Suuret kiitokset huoltoon, TGS:n tiimille ja yhteistyökumppaneillemme. Lisäksi Samu hoiti hommansa todella hienosti ja yhteistyö toimi loistavasti, joten suuri kiitos hänelle, Heikkilä hehkutti.

Rallin SM-sarjan kauden toinen osakilpailu ajetaan Riihimäellä 5. helmikuuta.

Mikko Heikkilä, 30

14 SM-rallia SM1-luokassa
Kaksi SM1-luokan voittoa
Yhteensä 9 palkintosijoitusta (2-4-3)
SM1-luokassa hopeaa 2021, pronssia 2020
SM4-luokassa pronssia 2018

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

Emil Lindholmille toiset poronsarvet, kartturi Reeta Hämäläinen teki historiaa

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com