Ville Hautamäki täysin omaa luokkaansa perjantaina – “Täysillä huomennakin”

14.1.2022 / 22:56
High five! Ville Hautamäki kellotti perjantaina SM2-luokassa viisi pohja-aikaa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Rovaniemellä. SM2-luokassa tahtipuikkoa perjantaina heilutti luokan hallitseva Suomen mestari Ville Hautamäki.

Ville Hautamäki yhdessä kartanlukijansa Ari-Pekka Hautasen kanssa olivat SM2-luokassa nopein kaksikko perjantain jokaisella viidellä erikoiskokeella ja yötauolle saavuttaessa johtomarginaali oli venähtänyt jo reiluun 24 sekuntiin. Hautamäki jahtaa tänä vuonna kolmatta peräkkäistä SM2-luokan Suomen mestaruuttaan, mutta Tunturirallista ensimmäistä SM2-luokan ykkössijaa sitten vuoden 2012. Vuosina 2014 ja 2015 Hautamäki juhli Rovaniemellä SM4-luokan voittoa.

– Ensimmäinen kisapäivä takana. Kilpakumppanit eivät todellakaan päästä meitä helpolla! Aamulla liikkeelle 24,1 sekunnin luokkajohdossa, joten täysillä pitää päästellä huomennakin, Hautamäki kommentoi tiiminsä Facebook-sivulla perjantain urakan jälkeen.

Aivan kuten kahdella edellisellä mestaruuskaudellaan, niin myös tänä vuonna Hautamäki kilpailee Mitsubishilla. Sen sijaan rengasmerkki vaihtui, kun alle tuli tänä vuonna ensimmäistä kertaa intialaisen rengasvalmistajan MRF:n renkaat. Viime vuonna Emil Lindholm ajoi SM-sarjassa kuninkuusluokan Suomen mestariksi MRF:n renkailla.

– Rengas tuntui oikein hyvältä, ei ollut mitään moitetta. Renkaassa pito oli alusta loppuun tasainen ja rengas oli hyväkuntoinen, pystyi ajamaan pohja-ajan vielä Mäntyvaaraankin, vaikka se on jäädytetty, Hautamäki kehui kahden ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen.

Siinä missä Hautamäki osallistuu Tunturiralliin nyt jo 19. kerran urallaan, teki toisena luokassa perjantain jälkeen oleva Vesa Hirvonen paluun tähän legendaariseen kilpailuun 12 vuoden tauon jälkeen. “Idän Pikajunan” paluu olikin hieno, sillä Hirvosella on kakkossija hallussaan 48,3 sekunnin turvin. Kolmannelta sijalta puolestaan löytyy Arttu Lähdeniemi, jolla eroa kärkeen on minuutti ja 12,4 sekuntia.

57. Tunturirallin loppuratkaisut nähdään lauantaina, kun ohjelmassa on viikonlopun toinen viiden erikoiskokeen urakka. Toisen ajopäivän avaa lähes 45-kilometrinen Ahmavaara kello 9.53 alkaen. Yhteensä ek-kilometrejä lauantaille kertyy reilut 135, kun perjantaina niitä ajettiin hieman alle 89 kilometriä.

SM2-luokan tilanne 5/10 ek:n jälkeen

1) Ville Hautamäki-Ari-Pekka Hautanen FIN/FIN (Mitsubishi Lancer Evo 9) 48.36,5
2) Vesa Hirvonen-Lassi Turunen FIN/FIN (Mitsubishi Lancer Evo 9) + 24,1
3) Arttu Lähdeniemi-Jukka Toivonen FIN/FIN (Mitsubishi Lancer Evo 10) + 1.12,4
4) Arto Juolahti-Jani Kovanen FIN/FIN (Mitsubishi Lancer Evo 10) + 2.07,6
5) Miikka Vuokila-Mika Pyyny FIN/FIN (Mitsubishi Lancer Evo 9) + 2.39,8
6) Juha Pasanen-Jari Jaakola FIN/FIN (Mitsubishi Lancer Evo 9) + 2.52,3
7) Erno Kinnunen-Jarno Kinnunen FIN/FIN (Ford Fiesta N5) + 2.52,3
8) Jukka Ikonen-Mika Alalahti FIN/FIN (Mitsubishi Lancer Evo 9) + 2.58,1
9) Reijo Heikkilä-Riia Rantasalo FIN/FIN (Mitsubishi Lancer Evo 10) + 4.17,1
10) Heikki Thil-Petri Vihavainen FIN/FIN (Kia Rio N5) + 9.53,0

Hautamäen keskinopeus: 109,2 km/h
Pohja-ajat: Hautamäki 5

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Facebook (MRF, Hautamäki Motorsport)

 

Lindholmin ja Asunmaan voittotaistelu heräsi henkiin Mäntyvaaran raviradalla


Facebook kommentit