MOTORSPORT

Ville Silvastille luokkavoitto Belgian Historic-rallista – “Reitti oli todella kovavauhtinen”

Ville Silvasti kartanlukijansa Asko Sairasen kanssa paikkasi tyylikkäästi edellisessä kisassa ulosajon vuoksi sattuneen keskeytyksensä voittamalla oman kategoriansa Belgian EM-osakisassa viime viikonloppuna. Suomalaiskaksikko ajoi Porschellaan 13 erikoiskokeelle 10 pohja-aikaa, joista yksi oli peräti koko kisan eli kaikkien kategorioiden nopein aika. Silvasti oli lopputuloksissa koko kisan viidenneksi nopein kuljettaja.

Ennen Belgian kisaa Ville Silvasti oli pistetaulukossa kolmantena, ero kategoriaa johtavaan italialaiseen Eric Comasiin oli 34 pistettä. Nyt neljännen osakisan jälkeen piste-ero Comasiin kaventui 27 pisteeseen, mutta sijoitus säilyi edelleen kolmantena. Comas oli Lancia Stratoksellaan maalissa vasta viides. Edellä tuloksissa oli kaksi sarjan ulkopuolista kuljettajaa, joten Comas keräsi kolmanneksi korkeimmat sarjapisteet.

Pisteissä toisena ennen Belgiaa ollut italialainen Lucio Da Zanche oli kuudes, mutta pisteitä hän sai siis neljänneksi eniten. Silvasti kavensi yhdeksällä pisteellä eroa Da Zancheen. Vain Silvasti ja Comas pystyivät kategorian pohja-aikoihin. Silvasti voitti 9,8 sekunnin erolla belgialaispariin Kurt Vanderspinnen – Bjorn Vanoeveerschelde. He eivät kuitenkaan ole ilmoittautuneet ajamaan sarjapisteistä.

– Kisa meni oikeastaan muuten aika hyvin, mutta yksi rengasrikko meillä oli. Eikä kuumuudestakaan ollut haittaa, lämpötila laski nuotituksen aikaisesta 32 asteesta melko paljon. Reitti oli todella kovavauhtinen. Tiet olivat valitettavasti huonokuntoisia ja auto oli kovilla. Samoin ongelmia oli aika lailla tien pinnalle mutkissa leikkaamisista tulleesta mullasta ja sorasta, Silvasti kertasi kisaviikonloppua.

Suomalaisista Joose Kojo, sekä Lauri Heikkilä keskeyttivät teknisiin vikoihin. Kategorian kaksi osakilpailuvoittoihin ovat neljässä osakisassa ajaneet Comas kolmesti, sekä Silvasti kerran. Koko kisan voitti belgialainen Paul Lietar nelivetoisella Subaru Legacylla.

Teksti: Kikka Kuosmanen

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com