Virallinen vahvistus tuli: Kouvolassa ajetaan MM-rallicrossia elokuussa

24.6.2020 / 09:49
Rallicrossin MM-sarja saapuu Suomeen ja Kouvolaan elokuussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin MM-sarjan kauden 2020 toinen osakilpailu ajetaan Tykkimäen moottoriradalla Kouvolassa elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Rallicrossin MM-sarja saapuu Suomeen kuuden vuoden tauon jälkeen, kun kauden 2020 toinen osakilpailu ajetaan Kouvolassa elokuun viimeisenä viikonloppuna. Paikka on sama kuin oli kesäkuussa 2014, eli MM-sarjan pisteistä taistellaan myös tällä kertaa Tykkimäen moottoriradalla, jossa MM-sarjan lisäksi aiemmin on nähty muun muassa rallicrossin EM-osakilpailu vuosina 2012 ja 2013, sekä RallyX Nordic -sarjan osakilpailu 2018 ja 2019.

Vahvistus siitä, että rallicrossin MM-sarja Kouvolaan elokuussa saapuu, saatiin tänään keskiviikkona kilpailun järjestelyistä vastaavalta Set Promotion Oy:lta. Kouvolassa, kuten myös Ruotsin Höljesissä ja Latvian Riiassa ajetaan jokaisessa saman viikonlopun aikana kaksi osakilpailua. Kansainvälinen autoliitto FIA julkaisi viime viikolla rallicrossin MM-sarjan kilpailukalenteriin tehdyn muutoksen ja lisäyksen Kouvolan osakilpailun osalta, mutta Set Promotionin Jussi Pinomäki kommentoi UrheiluUutiset Motorsportille, että heidän puoleltaan asia ei vielä ole täysin varma.

– Muutamia asioita meidän ja IMG:n välillä on vielä kesken. Tähtäämme, että keskiviikkona olisi kaikki yksityiskohdat valmiina ja julkaisisimme tapahtuman virallisesti meidän ja IMG:n toimesta, Pinomäki sanoi.

Turusta käsin operoivalla Set Promotionilla on pitkä ja erittäin menestyksekäs historia rallicrossin parissa kilpailemisesta, sekä sarjan järjestäjänä RX Academyn tiimoilta vuosina 2017-2019, mutta MM-osakilpailun kaltaista projektia eivät Pinomäen veljekset Jussi ja Kalle ole koskaan aiemmin käsissään pitäneet.

– Tietysti ollaan kaikenlaisia tapahtumia vuosien varrella touhuttu, mutta kilpailunjärjestelyissä ja promoottorina ei olla oltu aikaisemmin. Tässä lyhyessä ajassa on jo joutunut paljon opettelemaan ja ottamaan selvää asioista. Ihan mielenkiintoista aikaa tämä on ollut. Ja toisaalta kun on ollut hiljaisempaa noin muuten, niin kiva ollut touhuta tämän projektin kanssa, Jussi Pinomäki kuvaili reilu viikko sitten.

Kilpailun mediatilaisuus on parhaillaan käynnissä Helsingissä. Lisää tietoa tulevasta kilpailusta ja sen ennakkotunnelmia luvassa myöhemmin tänään UrheiluUutiset Motorsportin sivuilla.

Rallicrossin MM-sarjan kilpailukalenteri 2020

21.-23.08. Höljes, Ruotsi
28.-30.08. Kouvola, Suomi
18.-20.09. Riika, Latvia
02.-04.10. Spa-Francorchamps, Belgia
09.-11.10. Montalegre, Portugali
16.-18.10. Barcelona, Espanja
29.-31.10. Yas Marina Circuit, Abu Dhabi
11.-13.12. Nurburgring, Saksa

 

 

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit