Voitonjuhlista pisteettömään kilpailuun, Kovalainen ihmeissään – “Vaikea ymmärtää”

26.10.2020 / 15:29
Heikki Kovalainen joutui pettymään Suzukassa viime viikonloppuna (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Sard-tiimin Heikki Kovalainen yhdessä tiimikaverinsa Yuichi Nakayaman kanssa jäivät pisteittä Suzukassa, Japanissa viime viikonloppuna ajetussa rata-autoilun Super GT -sarjan kauden kuudennessa osakilpailussa.

Viikko sitten 39 vuotta täyttäneelle Heikki Kovalaiselle rata-autoilun Super GT -sarjan kauden kuudes osakilpailu Suzukassa, Japanissa viime viikonloppuna toi ison pettymyksen. Kolme viikkoa sitten Kovalainen yhdessä tiimikaverinsa Yuichi Nakayaman kanssa olivat ajaneet Fujissa, Japanissa Sard-tiimin Toyota Supralla komeaan voittoon, mutta nyt kohtalona oli jääminen kokonaan pistesijojen ulkopuolelle. Aika-ajoissa kaksikon sijoitus oli 14. ja kilpailussa 11.

– On vaikea ymmärtää, mitä Super GT -sarjassa joskus tapahtuu. Kolme viikkoa sitten olimme hyvässä vauhdissa ja voitimme. Tänä viikonloppuna vauhti oli kateissa ja sijoitus yhdestoista. Luottoa autoon ei ollut ja se todella tuntuu Suzukassa, joka on vaikein rata silloin, kun kaikki ei ole kunnossa. Todella ärsyttävää kuinka asiat vaihtelevat eri suuntiin vain muutamassa päivässä, Kovalainen kommentoi Facebook-sivullaan kilpailun jälkeen.

Kilpailu oli Nissanin juhlaa, joka juhli Suzukassa kaksoisvoittoa. Voittoon ajaneet Tsugio Matsuda ja Ronnie Quintarelli nousivat ykkössijansa myötä GT500-luokan pisteissä yhdeksänneltä sijalta aina kolmanneksi asti ja tiukasti mukaan mestaruustaisteluun. Kun kuluvaa kautta on ajamatta vielä kaksi osakilpailua, mahtuu pisteiden viiden kärki kahden pisteen sisään. Kauden kaksi ensimmäistä osakilpailua sivussa ollut Kovalainen on pisteissä sijalla yhdeksän.

Sarjaa johtavat Kazuya Oshima ja Sho Tsuboi (12.), sekä pisteissä toisena olevat Ryo Hirakawa ja Nick Cassidy (keskeytys) jäivät Suzukassa kokonaan ilman pisteitä. Suzukassa yli 70 kilon menestyspainot oli kuudessa autossa, Kovalaisella ja Nakayamalla 78 kiloa, ja nämä kuusi autokuntaa löytyivät kilpailun tuloksista sijoilta seitsemän, sekä 10.-12. Kaksi autokuntaa näistä kuudesta joutui puolestaan keskeyttämään.

Super GT -sarjan kauden seitsemäs osakilpailu ajetaan Motegin radalla Japanissa 7.-8. marraskuuta.

Suzukan tulokset

1) Tsugio Matsuda-Ronnie Quintarelli (Nissan) 1.46.27,742
2) Daiki Sasaki-Kazuki Hiramine (Nissan) + 4,616
3) Tomoki Nojiri-Nirei Fukuzumi (Honda) +´5,342
4) Kohei Hirate-Katsumasa Chiyo (Nissan) + 6,256
5) Yuji Tachikawa-Hiroaki Ishiura (Toyota) + 8,044
6) Takuya Izawa-Hiroki Otsu (Honda) + 13,842

———-

11) Heikki Kovalainen-Yuichi Nakayama (Toyota) + 43,821

GT500-luokan pistetilanne 6/8 osakilpailua

1) Kazuya Oshima-Sho Tsuboi 47
2) Ryo Hirakawa-Nick Cassidy 46
3) Tsugio Matsuda-Ronnie Quintarelli 45
4) Koudai Tsukakoshi-Bertrand Baguette 45
5) Yuhi Sekiguchi-Sacha Fenestraz 45
6) Yuichi Nakayama 39
7) Naoki Yamamoto-Tadasuke Makino 38
8) Yuji Tachikawa-Hiroaki Ishiura 36
9) Heikki Kovalainen 28
10) Tomoki Nojiri-Nirei Fukuzumi 28

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Heikki Kovalaisen kommentit: Facebook-sivu


Facebook kommentit