Voitto Suomen MM-rallissa toi Vataselle huikean palkinnon – “Tämä oli tavoite ja unelma”

5.8.2016 / 14:37
Max Vatanen voitti DDF Trophyn ylivoimaisesti Suomen MM-rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan yhteydessä ajettavan viiden osakilpailun mittaisen Drive DMACK Fiesta Trophyn voittoon viime viikonvaihteessa Suomen MM-rallissa ajoi Max Vatanen, jolle voitto oli kauden ensimmäinen. Samalla legendaarinen nimi Vatanen teki paluun Suomen MM-rallissa korkeimmalle korokkeelle, ajoihan Maxin isä Ari Jyväskylässä yleiskilpailun ykköseksi vuosina 1981 ja 1984.

Max Vatanen yhdessä kartanlukijansa Maxime Vilmotin kanssa oli kilpailussa lopulta ylivoimainen, sillä toiseksi ajanut Bernardo Sousa jäi ulosajojen sävyttämässä luokassa lähes kaksi ja puoli minuuttia. Rengasvalmistaja DMACKin, sekä Fordin rallitoimintaa pyörittävän M-Sportin ylläpitämä rallisarja on ponnahduslauta lajin nuorille lupauksille ja kauden aikana 10 kilpailijaparia ajaa yhteensä viisi osakilpailua. Suomen lisäksi pisteistä ajetaan Portugalissa, Puolassa, Saksassa, sekä Espanjassa.

Sen lisäksi, että Vatanen nousi komean voittonsa ansiosta kauden kokonaispisteissä vain viiden pisteen päähän sarjaa johtavasta Osian Prycesta, saa Vatanen kerättyään Puolan ja Suomen MM-ralleista eniten pisteitä palkinnoksi kaksi MM-rallia ensi kaudella Fordin R5-kalustolla eli samanlaisella millä Elfyn Evans taistelee tällä kaudella WRC2-luokan maailmanmestaruudesta.

– Aivan mahtavalta tuntuu! Tämä oli tavoite ja tämä oli unelma. On tässä vaan jotain erilaista voittaa kotiyleisön edessä Suomessa. Ja sen lisäksi vielä voittaa kaksi kilpailua R5-autolla ensi vuoden MM-sarjassa, huikeaa ja ei tätä pysty tajuamaan, Vatanen hehkutti tuoreeltaan rallin päättymisen jälkeen.

Vuonna 2014 Vatanen sijoittui Drive DMACK Fiesta Trophyssa neljänneksi ja viime vuonna kolmanneksi. Vatanen on ajanut kolmen kauden aikana yhteensä 13 DDFT:n rallia, joista on tullut kaksi voittoa (nyt saavutetun voiton lisäksi Portugalissa 2015), 32 ek-pohja-aikaa, 210 pistettä ja kuusi palkintosijaa. 16 MM-rallia urallaan ajaneen Vatasen CV:stä löytyy myös vuoden 2015 Monte Carlon RC4-luokan voitto, sekä samassa luokassa Walesista kakkossija, mutta nyt tullut Suomen MM-rallin voitto kiilaa uran tähän astisista saavutuksista ykköseksi.

– Todellakin menee ykköseksi. Äsken palkintopallilla, kun Maamme-laulu soi, niin melkein tuli kyyneleet silmiin. Kiitollinen ja ylpeä, hieno viikonloppu, puuttuu sanat ihan kokonaan, silmin nähden onnellinen Vatanen liikuttui.

Mikäli Vatanen voittaa sarjan mestaruuden tänä vuonna, nyt saavutettu kahden MM-rallin palkinto vaihtuu seitsemään MM-ralliin ensi vuonna, eli se mahdollistaisi osallistumisen WRC2-luokan MM-sarjaan.

– Max ajoi erittäin taitavasti ottaen upean voiton kotirallistaan, DMACKin toimitusjohtaja Dick Cormack hehkutti.

– Onnittelut Maxille. Hän laittoi kaiken kokemuksensa peliin tänä viikonloppuna napaten hienon voiton ja kaksi palkintokisaa taskuunsa, M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson puolestaan kommentoi Vatasen suoritusta.

 

Kuva: Jari Nurminen

Max Vataselle nyt saavutettu voitto oli Drive DMACK Fiesta Trophyssa uran toinen (Kuva: Jari Nurminen).

 

“Nautin erittäin suuresti täällä ajamisesta”

Vatanen ja Pryce kävivät hurjaa sekuntitaistelua kilpailun voitosta aina lauantaille asti. Perjantaina Vatanen nappasi johtopaikan aamupäivän toisella erikoiskokeella (EK3) pitäen sen hallussaan aina rallin yhdeksänteen erikoiskokeeseen asti. Pryce nousi kärkeen ja piti asemansa yötauolle asti, mutta ero kaksikon välillä oli vain 1,1 sekuntia. Pienimmillään kokonaistilanteessa ero oli perjantain aikana 0,1 sekuntia!

Lauantai-aamun odotettu Ouninpohjan erikoiskoe vaihtui ensimmäisellä ajokerralla siirtymäosuudeksi. Seuraavalla erikoiskokeella (EK14) voittotaistelu sai dramaattisen käänteen, kun Pryce täräytti ulos pudoten kauas kärjestä. Perjantaina kuusi ja lauantaina kolme erikoiskokeen nopeinta aikaa kellottanut Vatanen johti lauantain jälkeen rallia 49,7 sekunnin erolla ennen Sousaa.

– Voin olla ihan tyytyväinen, kun johdetaan lähes minuutilla. Neljä pätkää kuitenkin vielä ajamatta, joten täytyy pitää keskittymistaso korkealla. Huomenna pitää vetää ihan samalla tavalla kuin tänäänkin, järkevästi, mutta silti kovaa, Vatanen kommentoi lauantai-iltana.

Vatanen myös kertoi lauantain ajopäivän jälkeen lähtökohdistaan kotiralliinsa. Tavoite oli Keski-Suomen sorateille lähdettäessä täysin selvä.

– Tottakai voittoa tultiin hakemaan. Suomalainen kotiteillään, aina pitää lähteä voittamaan. Tiet on todella upeat, nautin erittäin suuresti täällä ajamisesta. Ei ole mitään toista rallia mistä saa tälläistä adrenaliinia. Ja fiilis ja ilmapiiri on todella upea, katsojia paljon, Vatanen kiitteli.

Siinä missä moni luokan kärkikuljettajista sortui ulosajoon tai muihin murheisiin, Vatanen ajoi ratkaisevina ajopäivinä perjantaina ja lauantaina virheettömän kisan.

– Ainahan se voisi mennä paremmin, mutta isommilta murheilta ollaan vältytty. Perjantaina, kun iltapäivän osuudella tiet oli pahemmassa kunnossa, niin kokeiltiin ajaa varovasti ja vähän nostaa välttäen isompia kiviä. Vähän siinä hävittiin, mutta ainakin auto oli illalla ehjä ja oltiin vain sekunti kärkeä perässä. Aina voisi ajaa kovempaa, mutta myös pitää ajaa järjellä. Nämä on pieniä autoja, niin pitää olla varovainen, Vatanen muistutti.

Sunnuntain neljällä viimeisellä erikoiskokeella Vatanen ei enää kellottanut pohja-aikoja, mutta eipä toisaalta tarvinnutkaan. Riitti, kun toi auton ehjänä maaliin, ero lauantain jälkeen kun oli sen verran iso.

– Ajattiin varovasti viimeiset neljä erikoiskoetta, eikä otettuja enää mitään riskejä.

 

Kuva: Jari Nurminen

Vatanen lennätti Keski-Suomen sorateillä Fordinsa ykköseksi yli kahden minuutin marginaalilla (Kuva: Jari Nurminen).

 

“Olen siitä myös todella ylpeä”

Maxin isä Ari Vatanen kilpaili ensimmäisen kerran Jyväskylässä jo vuonna 1974 ja yhteensä Ari osallistui urallaan Suomen MM-ralliin peräti 21 kertaa. Kahden yleiskilpailun voiton lisäksi Ari ajoi Suomen MM-rallissa viisi kertaa toiseksi, joista viimeisin kakkossija tuli vuonna 1993. Rallin vuoden 1981 maailmanmestari ajoi urallaan 10 MM-voittoa, 540 ek-pohja-aikaa, 518 MM-pistettä ja yhteensä 27 palkintosijoitusta.

– Isä ei yleensä ralliviikkojen aikana ole tässä lähellä aivan tarkoituksella ja se on parempi niin. Monilla kuljettajilla kenellä on isä ex-kuski ja on liikaa poikansa jutuissa mukana rallin aikana, niin se voi tuoda paineita. Kisan aikana se ei ole hyvä asia. Muuten tottakai isästä on iso apu. Kannustaa kovasti ja ei tätä olisi mahdollista tehdä ilman isän apua, Max Vatanen taustoittaa.

Edellisen kerran Suomen MM-rallissa juhlittiin Vatasen voittoa 32 vuotta sitten. Legendaarisen sukunimen paluu voittajaksi Jyväskylässä oli iso asia Maxille.

– Tottakai ja olen siitä myös todella ylpeä. Ja onhan se myös nostalgista. Perinne jatkuu ja tavoite on tottakai, että jonain päivänä otetaan sitten myös yleiskilpailun voitto.

Drive DMACK Fiesta Trophy saattaa olla isolle yleisölle hieman vieras sarja, mutta Vatanen muistuttaa, että jo lähihistoria osoittaa sen minkä tason kuljettajia sieltä on rallin MM-sarjaan noussut mukaan.

– Tämä sarja on todella rakentava. Jos katsoo edellisiä voittajia ennen kuin tällä nimellä alettiin ajamaan, niin sarjan ovat voittaneet mm. Elfyn Evans, Pontus Tidemand ja Craig Breen. Kun katsoo missä he ovat nykyisin, niin on se hyvä merkki siitä, että mitä tämä sarja on. Ajetaan MM-sarjassa ja ollaan M-Sportin hyvässä ympäristössä missä autetaan kuljettajia kehittymään. Sanoisin, että on todella hyvä koulu nuorille kuljettajille kehittyä.

Yksi isoin kehittävä tekijä Vatasen mukaan on kilpailujen tasaisuus. Kalusto on kaikille täysin sama, tehoeroja tai muita teknisiä eroja autoista ei löydy ja tässä sarjassa oikeasti nopein kuljettaja voittaa.

– Taso tässä sarjassa on todella korkea. Yhtään ei pysty löysäämään, alusta saakka pitää ajaa kovaa. Heti jos tekee virheen, niin se näkyy sijoituksissa. Ja se on hyvä asia, koska jokaisessa kilpailussa pitää antaa itsestään kaikki, että pystyy menestymään. Kaikki tämä antaa myös hyvät antimet tulevaisuuteen, Vatanen uskoo.

“Uskon, että se muutos tapahtuu”

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan kahden viikon päästä Saksan asfaltilla ja siellä ajetaan myös Drive DMACK Fiesta Trophyn pisteistä. Vatanen lähtee myös Saksaan kovin odotuksin.

– Tykkään kovasti asfaltista, vaikka siitä onkin vähemmän kokemusta. En todellakaan pelkää sitä alustaa. Ihan samalla fiiliksellä lähdetään sinne, kuin tännekin.

Suomalaiskuljettajien asfalttihistoria MM-sarjassa tunnetusti ei ole kovinkaan voitokas, mutta Vatasen mielestä tähän on olemassa selvät syyt. Vatanen myös uskoo vahvasti, että tulevaisuudessa tilanne tulee korjaantumaan.

– Suomalaisilla on se imago, että me ajetaan kovaa vaan soralla, kun taas esimerkiksi ranskalaiset ajaa enemmän asfaltilla ja heillä on siitä kokemusta. Se on myös harmi, että Suomessa ei ajeta enemmän asfalttirallia. Mutta kyllä minä uskon, että se muutos tapahtuu. Onhan (Jari-Matti) Latvalakin voittanut viime vuosina Korsikalla ja Ranskassa ja ollut tosi lähellä voittaa Saksassa. (Esapekka) Lappi on tosi kova asfaltilla. En näkisi sitä niin, että asfaltti on jotenkin hidaste suomalaiskuljettajille, Vatanen sanoo.

Tulevaisuuden suhteen tavoite on selvä: tehdä rallista itselleen ammatti.

– Kyllä, tavoite on olla jonain päivänä tehdaskuski. Vielä se tuntuu kaukaiselta asialta, mutta kovasti sen eteen tehdään koko ajan töitä.

Se on siis jo nyt varmaa, että ensi vuonna kalenteriin tulee vähintään kaksi MM-rallia WRC2-luokan Fordilla, mutta sen enempää ei Vatanen vielä voitonhuumassa halunnut miettiä tulevaa.

– Ihan niin kuin rallissakin, niin keskitytään “pätkä kerrallaan”, eikä mietitä liikaa eteenpäin. Tänään vaan juhlitaan ja huomenna mietitään tarkemmin, Vatanen hymyili.

Drive DMACK Fiesta Trophy Suomen MM-rallissa

1) Max Vatanen (Suomi) 3.03.56,0
2) Bernardo Sousa (Portugali) + 2.25,0
3) Jakub Brzezinski (Puola) + 4.34,0
4) Oscar Solberg (Norja) + 8.13,9
5) Karan Patel (Kenia) + 12.21,6
6) Osian Pryce (Iso-Britannia) + 48.29,3

Pistetilanne 3/5 osakilpailun jälkeen

1) Osian Pryce 68
2) Max Vatanen 63
3) Bernando Sousa 47
4) Jon Armstrong 47
5) Jakub Brzezinski 31
6) Oscar Solberg 24
7) Gus Greensmith 21
8) Nicolas Ciamin 20
9) Karan Patel 12
10) Dillon Van Way 10

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit