Voitto vietiin, mutta sarjan kolmatta sijaa ei – Penttisellä onnistunut tulokaskausi

11.11.2020 / 15:14
Penttisen ja Graff Racing -tiimin riemua onnistuneen kauden jälkeen (Kuva: Rory Penttisen tiedotus).

[ A- ] / [ A+ ]

Rory Penttisen hyppäys GT-autoista prototyyppi LMP3-auton rattiin ja Michelin Le Mans Cup -sarjaan oli onnistunut. Tulokaskausi toi uusikaarlepyyläiselle seitsemän ajetun osakilpailun jälkeen loppupisteissä hienon kolmannen sijan.

Rata-autoilun prototyyppisarja Michelin Le Mans Cup piti sisällään tänä vuonna seitsemän osakilpailua. Paul Ricardin radalla ajettiin kaksi kahden tunnin mittaista kilpailulähtöä, Belgian Spassa, Italian Monzassa, sekä Portugalin Portimaossa jokaisessa yksi kahden tunnin mittainen kilpailulähtö ja lisäksi Ranskan Le Mansissa kaksi 55 minuutin mittaista kilpailulähtöä.

Graff Racing -tiimin Rory Penttinen, 40, yhdessä tiimikaverinsa Matthias Kaiserin, 29, kanssa saavuttivat seitsemästä osakilpailusta kolme palkintosijoitusta (0-1-2) ja kaksikon sijoitus sarjan loppupisteissä oli kolmas. Kauden päättäneessä Portugalin osakilpailussa Penttisen ja Kaiserin auto saapui ruutulipulle ensimmäisenä, mutta Kaiserin ohitettua turva-auton takana yhden kilpailijan liian aikaisin, seurauksena oli aikasakko ja seitsemäs sija.

– Ensimmäinen voitto kakkossijan ja kahden kolmossijan jälkeen olisi maistunut hyvälle, mutta nyt se sitten kääntyi näin. Tärkeintä oli kuitenkin pitää kiinni sarjan kolmannesta sijasta ja siinä onnistuimme, Penttinen kommentoi kilpailun jälkeen Österbottens Tidning -lehden haastattelussa.

Seitsemäs sija siis riitti Penttiselle ja Kaiserille varmistamaan sarjan kolmas sija, kun käytännössä ainoa uhka tuolle kolmossijalle, neljäntenä pisteissä olleet Cool Racingin Maurice Smith ja Matt Bell, joutuivat keskeyttämään. LMP3-luokan mestaruuden voitti ylivoimaisesti DKR Engineering -tiimin Jean Glorieux ja Laurents Hörr, kun taas toiseksi sijoittuivat Cool Racing -tiimin Nicolas Maulini ja Edouard Cauhaupe. Penttisen tulevaisuuden kuviot ovat vielä auki.

– Nyt edessä on talvitauko, mutta olemme jo aloittaneet keskustelut ensi vuodesta. Mitään varmaa ei vielä ole, mutta mielenkiintoisia asioita on käynnissä. Toivon ja uskon, että kaikki selviää vielä tämän vuoden puolella ja sitten pystyn kertomaan lisää, Penttinen taustoitti Österbottens Tidning -lehdelle.

European Le Mans -sarjassa tänä vuonna debytoinut Niko Kari, 21, ajoi LMP3-luokassa jenkkitiimi Euro Internationalin kalustolla täyden kauden, viisi osakilpailua, ja sijoittui loppupisteissä neljänneksi. Karin kauden ehdottomia kohokohtia olivat Monzan toinen ja Span kolmas sija.

LMP3-luokan loppupisteet

1) Jean Glorieux / Laurents Hörr (DKR Engineering) 120
2) Nicolas Maulini / Edouard Cauhaupe (Cool Racing) 89
3) Rory Penttinen / Matthias Kaiser (Graff Racing) 70,5
4) Maurice Smith / Matt Bell (Cool Racing) 59
5) Colin Noble / Anthony Wells (Nielsen Racing) 55

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Rory Penttisen kommentit: Österbottens Tidning


Facebook kommentit