MOTORSPORT

Volkswagen jatkaa moottoriurheilussa – nouseeko Skoda WRC-luokkaan?

Volkswagenin eilinen ilmoitus rallin MM-sarjasta vetäytymisestä ei tarkoita merkin moottoriurheilutoimintojen loppumista. Virallisesti tehdastallina Volkswagen ei ole enää mukana, mutta jatkaa mm. ralliautojen toimittamista asiakastalleille ja on myös mukana rallicrossissa.

Volkswagenin tiedotteen mukaan uuteen Polo-malliin perustuvaa R5-autoa rakennetaan ja kehitetään ensi vuoden aikana, ja asiakkaille auto on tarjolla vuoden 2018 alusta.

Huomioitavaa on, että tuokin projekti tarvitsee työntekijöitä ja testikuljettajia.

Tiedote kertoi myös, että merkki jatkaa rallicrossin GRC-sarjassa. GRC-sarjan VW Beetlet on rakentanut Volkswagen Motorsport Hannoverissa, eli samoissa tiloissa missä WRC-tallikin toimii.

Scott Speed on voittanut sarjan mestaruuden 2015 ja 2016, ja tänä vuonna Volkswagen voitti sarjan autonvalmistajien mestaruuden.

Samaa on vannonut myös Audi. Aiempi WEC-sarjasta vetäytyminen uutisoitiin laajasti, mutta samassa tiedotteessa kerrottiin lisäpanostusten harkitsemisesta rallicrossin MM-sarjaan, jossa Audin tukea jo nyt nauttiva EKS-talli operoi. Tallin omistaja ja perustaja Mattias Ekström on varmistanut tämän vuoden maailmanmestaruuden.

Konserni siis jatkaisi rallicrossissa siten, että VW panostaa USA:n markkinoille (päätösskandaalista ja sen miljardien laskuista huolimatta) ja Audi enimmäkseen Euroopassa ajettavaan MM-sarjaan.

Skodan paluu WRC-luokkaan?

Volkswagenin päätös R5-luokan auton rakentamisesta tarkoittaa myös sitä, että jatkossa samasta menestyksestä ja asiakkaista kilpailee myös samaan konserniin kuuluva Skoda. Ajavatko merkit vastakkain vai poistuuko Skoda rallin MM-sarjan WRC2-luokasta omalla R5-autollaan?

Ei ole tavatonta, että saman talon eri merkit ajavat samaa sarjaa. Audi ja Porsche olivat mukana WEC-sarjassa, josta Audi hiljan kertoi vetäytyvänsä.

WRC:ssä Peugeotin ja Citroenin tiukat taistelut ovat vielä tuoreessa muistissa. Molemmat merkit ovat samaa PSA-yhtymää.

Volkswagenin R5-päätös tarkoittaa sitä, että Skodalla on periaatteessa kolme vaihtoehtoa tulevaisuuteen: jatkaa tehdastallina R5-autolla, lopettaa tehdastason rallitoiminta tai siirtyä WRC-luokkaan.

Skoda kilpaili aikanaan WRC:ssä sekä Octavia- että Fabia –malleillaan. Kun WRC-tehdastallin toiminta loppui kauden 2005 jälkeen, olivat Fabia WRC:t mukana vielä vuoden verran yksityistallin väreissä. Silloin suurimmat kulut kuittaisi Red Bull, joka nytkin on vahvasti tukenut Volkswagenia.

Volkswagenin lopettamisilmoitus ei tarkoita vain yhden tallin katoamista ja suuria otsikoita työnhaussa olevista kuljettajista, vaan myös sitä, mitä Skoda tiedottaa tulevaisuudestaan.

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

Lue myös: VW ilmoitti vetäytyvänsä MM-sarjasta

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com