MOTORSPORT

Vuorisalo kruunasi kautensa voitolla ja SM-mitalilla – “Auto tuntui käteen sopivalta joka pätkällä”

Rallin SM-sarja paketoitiin Lempäälän ympäristössä ajetulla kauden päätösosakilpailulla. SM3-luokkaan startannut Samuli Vuorisalo ja kartanlukija Henri Arpiainen saivat mieleisen kauden lopetuksen, kun kaksikko kurvaili kisassa selvään luokkavoittoon ja samalla kaulaan ripustettiin SM-pronssimitalit.

– Todella hienot fiilikset jäi itse kisasta, tuloksesta ja kesäkaudesta muutenkin. Tämä oli todella haastava kisa. Perjantai alkoi varovasti, kun olosuhteet oli niin haastavat, mutta toisaalta se palkitsi sitten lauantaina, kun malttoi ottaa ”iisisti” perjantaina. Tuloksellisesti se saatiin mitä haettiin, voitto ja onnistunut kisa ajollisesti, niin hieno tunne päättää kausi näissä merkeissä, Samuli Vuorisalo hehkuttaa.

Kaksipäiväinen ralli alkoi perjantaina kolmella erikoiskokeella ja kuskien ”iloksi” illan metsäpätkille tuli todella sumuinen sää, joka loi omat haasteensa kilpailijoille ja niin myös Vuorisalolle. Lauantaina oli sitten edessä vielä 100 erikoiskoekilometriä, jossa Vuorisalo löysi heti alusta asti hyvän vauhdin, joka lopulta kantoi voittoon.

– Perjantai alkoi haastavasti, sumu yllätti varmasti jokaisen. Alkuillasta ilma kirkastui ja näytti ihan lupaavalta, mutta sitten yhtäkkiä kaikki muuttui. Päätin heti, kun näin kelin, että nyt ajan ihan rauhassa ja maltillisesti, koska pimeällä ajamisesta oli parin vuoden tauko. Ei nähty järkeväksi lähteä reuhaamaan riskirajoilla, koska lauantaina oli vielä pitkä päivä edessä. Yksi risteys “tötöiltiin”, mutta muuten perus rallattelulla ajettiin perjantai läpi.

– Lauantai alkoi heti hyvällä sykkeellä ja kartturini joutui jo vähän rauhoittelemaan menoa kesken pätkän ja hyvä niin, koska sen jälkeen ajaminen oli puhtaampaa ja saatiin ajettua pohja-aika. Sama tahti jatkui vielä aamun toisella pätkällä kuin myös Savo 1 ja Uskila 1 erikoiskokeilla, jonka jälkeen pystyimme jo hieman kontrolloimaan vauhtiamme. Ajettiin omaa vauhtia nuotin mukaisesti ja siihen olen oikein tyytyväinen, Vuorisalo kertaa kisaansa.

Vuorisalo ajoi kisassa uudella menopelillä, Opel Adam R2 -ralliautolla, johon mies oli enemmän kuin tyytyväinen. Lopuksi on vielä kiitosten aika.

– Loistava auto! En ole vielä yhtä hyvällä autolla päässyt kilpaa ajamaan. Siitä iso kiitos Sami Grönthalille, TGS Worldwidelle ja loistaville huoltomiehille. Auto tuntui käteen sopivalta joka pätkällä ja sopi muutenkin minun ajotyyliin täydellisesti. Tuhannet kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille, kannustajille ja muuten mukana oleville. Teitte taas yhden ikimuistoisen puolikkaan rallivuoden, Vuorisalo päätti.

Teksti: Samuli Vuorisalon tiedote

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com