Vuosituhannen jännittävin päätöspäivä edessä Montessa – “Luvassa iso taistelu”

26.1.2020 / 06:10
Elfyn Evans ajaa yllätysjohdossa Monte Carlon MM-rallissa (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden avausosakilpailun, legendaarisen Monte Carlon MM-rallin, voitosta sunnuntaina taistelee kolme kuljettajaa.

Monte Carlon MM-rallissa ajettiin lauantaina vain neljä erikoiskoetta, yhteispituudeltaan reilut 75 kilometriä. Vaikka ajettavaa perjantaihin verrattuna olikin selkeästi vähemmän, niin kuljettajat ja kartanlukijat pääsivät sitäkin enemmän näkemään ja kokemaan sitä perinteistä Monte Carlon haastavuutta vaihtelevissa olosuhteissa. Kuivien asfalttiteidän lisäksi matkalle kun mahtui myös paljon jäätä, lunta ja teiden reunoilta tielle noussutta hiekkaa ja mutaa.

Jos oli perjantain jälkeen tilanne yleiskilpailun kärjen osalta äärimmäisen tiukka, niin samaa voidaan sanoa tilanteesta myös lauantain jälkeen. Itse asiassa tilanne ei siinä mielessä muuttunut lauantaina yhtään, että jos kolmen kärki mahtui perjantain jälkeen 6,4 sekunnin sisään, niin täsmälleen sama aika paketoi kolmen kärjen myös ennen sunnuntain neljää viimeistä erikoiskoetta.

Se mikä muuttui perjantai-iltaan nähden, niin Elfyn Evans nappasi lauantaina kilpailun johtopaikan haltuunsa tallikaveriltaan Sebastien Ogierilta. Evans täräytti päivän toisella erikoiskokeella peräti 7,6 sekuntia nopeamman ajan kuin Ogier ja vaikka ranskalainen seuraavalla erikoiskokeella britin kanssa tasoihin nousikin, niin yötauolle lähdettiin kuitenkin Evansin johtaessa kilpailua 4,6 sekunnin turvin.

– Kaiken kaikkiaan tasainen päivä ja tuntuu hyvältä johtaa kilpailua. Olen aika lailla iloinen siitä miten viikonloppu on mennyt tähän asti, auto on tuonut minulle paljon itseluottamusta ja talli on tehnyt töitä erittäin hyvin yhdessä. Iltapäivän lenkki oli erittäin vaikea, valitsimme kilpakumppaneiden tavoin sliksirenkaat, mutta pätkillä oli jossain kohtaa jäätä, Evans kertasi kolmatta ajopäivää Toyotan tiedotteessa.

Huoltotauon jälkeisellä erikoiskokeella Evans hävisi Ogierille 4,8 sekuntia, mutta oli päivän viimeisellä erikoiskokeella 4,9 sekuntia kuusinkertaista maailmanmestaria nopeampi. Tämä siitäkin huolimatta, että Evansin matkalle osui myös yksi ajovirhe.

– Olin hieman liian varovainen iltapäivän lenkin avauksessa ja sitten taas hieman liian optimistinen viimeisen pätkän viimeisellä jäisellä osuudella. Ajauduin ulos, mutta onneksi ei osuttu mihinkään, Evans sanoi.

 

Thierry Neuville ajoi lauantain neljälle erikoiskokeelle kolme pohja-aikaa (Kuva: Hyundai Motorsport).

 

“Siinä ne positiiviset asiat tästä päivästä”

Toyotalla on siis hallussaan kaksoisjohto ennen sunnuntaita. Siinä missä Evans on nyt lähellä uransa ensimmäistä palkintosijoitusta Monte Carlon MM-rallissa, on Ogierilla tähtäimessään jo seitsemäs peräkkäinen voitto tässä kilpailussa.

– Huomenna on luvassa iso taistelu. Meidän täytyy pysyä keskittyneinä, eikä ajateltava sitä taistelua liikaa, Evans järkeili.

Evansin johtoasema kolmen ajetun päivän jälkeen on ilman muuta suuri yllätys, mutta se, että Ogier on edelleen mukana voittotaistelussa, ei ole yllätystä nähnytkään.

– Johdonmukainen päivä. Ainoa asia mitä voimme jälkikäteen harmitella, on se, että viimeisen erikoiskokeen vaikealla jäisellä osuudella olin liian varovainen. Mutta toisaalta olen aina mieluummin liian varovainen kuin ojassa. Tämä on aina ollut strategiani tähän kilpailuun ja se on tuottanut tulosta aika monta kertaa. Riskien ottaminen voi toimia, mutta ei aina, Monte Carlon MM-rallin kuusinkertainen voittaja Ogier muistuttaa.

Kun peilataan Monte Carlon MM-rallin historiaa taaksepäin parikymmentä vuotta, ei 2000-luvulla ole koskaan aiemmin kolme kuljettajaa ollut ennen viimeistä ajopäivää näin tiukassa voittotaistelussa. Ja itseasiassa vain kahdesti aiemmin on edes kahden kärkikuljettajan eroa mitattu muutamissa sekunneissa. Vuonna 2001 Colin McRaen johto Tommi Mäkiseen nähden oli ennen viimeistä ajopäivää 3,5 sekuntia. Viime vuonna Ogierin johto Thiery Neuvilleen ennen sunnuntaita oli puolestaan 4,3 sekuntia.

– Tilanne kärjessä on edelleen tiukkaa ja kaikki on sunnuntaina mahdollista. Käynnissä on hieno taistelu ja tarkoituksena on olla vahvoja huomenna, koska edelleen on hyvä mahdollisuus voittaa tämä kilpailu. Olemme joutuneet ajamaan nämä nyt jäljellä olevat erikoiskokeet aiempina vuosina kaikkemme yrittäen ja se kokemus varmasti auttaa meitä nyt, Ogier valoi uskoa omiin mahdollisuuksiinsa.

Viime vuoden tapaan myös Neuville on edelleen tiukasti mukana voittotaistelussa. Vuosi sitten belgialainen nousi sunnuntain kolmella ensimmäisellä erikoiskokeella 0,4 sekunnin päähän Ogierista, mutta hävisi viimeisen erikoiskokeen 1,8 sekunnilla ja näin ollen koko rallin 2,2 sekunnilla. Nyt Neuvillella on kirittävää ykkössijaan siis 6,4 sekuntia, kun taas toisena oleva Ogier on tällä kertaa 1,5 sekuntia edellä.

– Teimme tänään suuren parannuksen eiliseen nähden ja se kasvatti itseluottamustani. Kolme pohja-aikaa neljästä mahdollisesta ja olemme edelleen mukana voittotaistelussa, siinä ne positiiviset asiat tästä päivästä. Olen tyytyväinen esitykseemme. Kiitos niistä korjauksista nuotteihin joita saimme jäänuottiryhmältä, pystyimme hyökkäämään kovempaa ilman, että olisi ollut liian suuri riski ajaa ulos. Se oli tärkeää ja olin luottavainen antamaan kaikkeni, Neuville kuvaili.

Monte Carlon MM-rallin viimeisenä ajopäivänä sunnuntaina ajetaan vielä neljä erikoiskoetta, yhteispituudeltaan reilut 63 kilometriä. Viimeisen ajopäivän avaa La Bollene-Vesubien ja Peira-Cavan erikoiskoe, joka sisältää myös legendaarisen Col de Turinin vuoristosolan, noin 1600 metriä merenpinnan yläpuolella. Kyseinen erikoiskoe ajetaan kahteen kertaan, samoin kuin La Cabanetten ja Col de Brausin erikoiskoe, joka myös toimii rallin päättävänä Power Stage -erikoiskokeena.

Monte Carlon MM-rallin yleiskilpailu 12/16 ek:ta

1) Elfyn Evans (Toyota) 2.28.35,1
2) Sebastien Ogier (Toyota) + 4,9
3) Thierry Neuville (Hyundai) + 6,4
4) Sebastien Loeb (Hyundai) + 2.24,3
5) Esapekka Lappi (Ford) + 2.38,4
6) Kalle Rovanperä (Toyota) + 3.27,3
7) Takamoto Katsuta (Toyota) + 10.31,1
8) Eric Camilli (Citroen) + 11.15,2 WRC3
9) Mads Östberg (Citroen) + 12.13,7 WRC2
10) Nicolas Ciamin (Citroen) + 12.27,5 WRC3

———-

11) Teemu Suninen (Ford) + 12.52,7

Evansin keskinopeus: 97,2 km/h
Pohja-ajat: Neuville 5, Evans 4, Ogier 3

Sunnuntain aikataulu

09.17 – EK13 La Bollene-Vesubie – Peira-Cava 1 (18,41 km)
10.08 – EK14 La Cabanette – Col de Braus 1 (13,36 km)
11.55 – EK15 La Bollene-Vesubie – Peira-Cava 2 (18,41 km)
13.18 – EK16 La Cabanette – Col de Braus 2 (13,36 km) Power Stage

Erikoiskokeiden yhteispituus: 63,54 km (20,9 % koko kilpailusta)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit