William Alatalo taisteli Hockenheimissa pisteille – “Aika-ajoon aika metsästä”

11.11.2020 / 14:24
William Alatalo (38) on pisteissä 18 lähdön jälkeen kahdeksantena (Kuva: Dutch Photo Agency).

[ A- ] / [ A+ ]

William Alatalo onnistui nousemaan molemmissa kilpailulähdöissä pistesijoille Saksan Hockenheimissa viime viikonloppuna, vaikka aika-ajot heikosti sujuivatkin.

Pikkuformuloiden Formula Renault 2.0 Eurocup -sarjan kauden yhdeksäs ja samalla toiseksi viimeinen kilpailuviikonloppu ajettiin viime viikonloppuna Saksan Hockenheimissa. Italialaisessa JD Motorsport -tiimissä kilpaileva William Alatalo, 18, ei aiemmin ollut Hockenheimin radalla ajanut, mutta onneksi nykytekniikka simulaattorin muodossa tarjosi ilmajokiselle hyvän mahdollisuuden valmistautua uuteen haasteeseen.

– Rataa olen ainoastaan simulaattorissa ajanut, joten se tulee ihan uutena ratana itselleni. Rataa oli ainakin simulaattorissa todella mukava ajaa, kun kovia jarrutuksia löytyy paljon. Ensimmäinen puolisko on todella nopea ja toinen puolisko paljon hitaampi. Rata tulee varmasti olemaan todella mielenkiintoinen ja tekninen ajaa, Alatalo ennakoi tiedotteessaan Hockenheimin kilpailuviikonlopun alla.

Tällä kaudella kahdesti palkintopallille noussut Alatalo kärsi perjantain vapaissa harjoituksissa autonsa tekniikkamurheista ja niiden myötä tärkeitä kierroksia jäi ajamatta.

– Ensimmäiset vapaat harjoitukset jäivät todella lyhyeen. Ajoin muutaman lämmittelykierroksen, sen jälkeen tuli teknisiä ongelmia ja ajo jäi kesken. Olisi ollut tärkeää ajaa kaikki mahdolliset kierrokset, koska ajoa on muutenkin aika vähän, Alatalo harmitteli.

Toiset vapaat harjoitukset tarjosivat Alatalolle mahdollisuuden korjata tilannetta edes hieman, mutta:

– Toisessa harjoituksessa saimme ajettua enemmän kierroksia, mutta ei läheskään tarpeeksi. Muutama kierros piti ajaa aluksi hiljaa, kun kokeiltiin, että kaikki toimii teknisesti. Toiset vapaat harjoitukset olivat muutenkin vain 33 minuuttia, joten kierroksia tuli todella vähän, Alatalo kertasi vaikeaa starttiaan Hockenheimin viikonloppuun.

Alatalon tiedotteessa korostettiin aika-ajojen merkitystä kilpailumenestyksen kannalta tässä sarjassa, autojen tasaisuus kun vaikeuttaa ohittamista ja näin ollen kärjestä starttaaminen on suuri etu. Alatalo jäi ensimmäisessä aika-ajossa sijalle 16.

– Aika-ajoon lähdettiin aika metsästä. Oltiin ajettu niin vähän, että oli vaikea ennustaa kuinka auto käyttäytyy. Tulos oli huono ja sama oli tiimikaverilla, Alatalo tuskaili.

Lähtökohdat huomioiden Alatalon seitsemäs sija viikonlopun ensimmäisestä kilpailulähdöstä oli komea suoritus.

– Startti onnistui kohtuullisesti ja pääsin nousemaan heti yhden sijan. Koko kisa oli todella rikkonainen ja turva-auto tuli radalle kaksi kertaa. Nousin sen minkä pystyin ja olin maalissa yhdeksäs. Kisan jälkeen pari kuskia sai vielä aikasakkoja ja loppusijoitukseni oli seitsemäs, Alatalo kommentoi.

Toisessa aika-ajossa auto oli Alatalon mukaan jo parempi ajaa, mutta ei riittävästi ja lähtöruutu kauden kolmanneksi viimeiseen kilpailulähtöön oli 15. Jälleen kerran Alatalo kuitenkin näytti osaamistaan kilpailussa, taisteli kuusi sijaa ylöspäin ja pisteille, ruutulipulla sijoituksen ollessa yhdeksäs.

– Suunnitelma oli sama kuin ensimmäisessä kilpailulähdössä. Yhdeksän sijan nousu kävisi itselleni sopivasti. Kolaria tapahtui kuitenkin edessä paljon vähemmän kuin ensimmäisessä kisassa. Muutaman sijan sain napsittua pois, vauhtia ei ollut vain tarpeeksi. Sijoitus oli maalissa vasta yhdeksäs. Kuuden sijan nousu oli hyvä siihen nähden, että vauhtia uupui paljon, Alatalo korosti.

Formula Renault 2.0 Eurocup -sarjan kauden kaksi viimeistä kilpailulähtöä ajetaan tulevana viikonloppuna Paul Ricardin radalla Ranskassa. Alatalo on sarjan pisteissä kahdeksantena ja tulokaskuljettajien pisteissä sijalla kolme.

Pistetilanne 18/20 kilpailulähdön jälkeen

1) Victor Martins (FRA) 318
2) Caio Collet (BRA) 274
3) Franco Colapinto (ARG) 183,5
4) Alex Quinn (GBR) 163
5) David Vidales (ESP) 157
6) Lorenzo Colombo (ITA) 120
7) Gregoire Saucy (SUI) 89,5
8) William Alatalo 86
9) Ugo de Wilde (BEL) 80,5
10) Hadrien David (FRA) 69

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

William Alatalon kommentit: Tiedote


Facebook kommentit