Williams-pomo kyseenalaistaa Haasin toiminnan – ”En halua lajia siihen suuntaan”

21.3.2024 / 14:01

[ A- ] / [ A+ ]

Williamsin F1-tallin päällikkö James Vowles toivoo, että Formula 1 -sarjassa olisi selkeämpi linja taktikointiin.

Saudi-Arabiassa Haas otti Kevin Magnussenin sisään aikaisessa vaiheessa Lance Strollin kolaroinnin takia. Sen sijaan tiimi piti Nico Hulkenbergin radalla. Magnussen sai uusintalähdön jälkeen pian kaksi aikarangaistusta; ensimmäisen oikaisusta ja toisen osumasta Williamsin Alex Alboniin.

Magnussen ajoi tarkoituksella sellaista vauhtia, ettei takana tullut joukko saanut Hulkenbergiä kiinni ja hän pystyi tekemään pakollisen varikkopysähdyksensä. Tämänkin jälkeen Hulkenberg pysyi tallikaverinsa edellä ja pystyi ottamaan Haasille yhden MM-pisteen.

Pisteen ansiosta Haas nousi kuudenneksi valmistajien taulukossa ohi nollakerholaisten, joihin lukeutuvat Williamsin lisäksi Sauber, RB ja Alpine.

– Tiedän, että meillä oli vauhtia napata piste, mutta silti lähdimme tyhjin käsin. Osittain sen takia, että Alexin auto vaurioitui Magnussenin kiilattua hänet seinään. Hän sai siitä rangaistuksen, mutta sitten tiimi taktikoi jarruttamalla muuta joukkoa ja tehden eroa, jotta Hulkenberg pystyi ottamaan yhden MM-pisteen.

– Herää kysymys, onko tuollainen taktikointi hyväksyttävää ja reilun pelin mukaista. Mielestäni asiaa pitää pohtia koko lajin sisällä ja mennä urheilullisuus edellä. En halua lajin viedä lajia nyt nähtyyn suuntaan, Vowles puhisi Jeddahin kisan jälkeen.


Facebook kommentit