WRC2-luokan kilpailusta tulossa Walesissa SM-ralli – Huttunen debytoi Hyundain ratissa jo nyt!

6.10.2017 / 19:30
Jari Huttunen Suomen MM-rallissa heinäkuussa Opelin väreissä (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Vaikka parhaillaan rallin MM-pisteistä taistellaankin Espanjassa, niin monen suomalaisen katseet on käännetty jo lokakuun lopulla Walesissa ajettavaan MM-sarjan seuraavaan osakilpailuun. WRC2-luokassa kun mukana nähdään peräti viisi suomalaiskuljettajaa, joista viimeisin ilmoittautuja on Hyundailla debytoiva Jari Huttunen.

Jo ennestään tiedettiin, että kauden toiseksi viimeisessä MM-rallissa Walesissa WRC2-luokassa tulevat kilpailemaan Teemu Suninen, sekä debyyttinsä rallin MM-sarjassa tekevä Kalle Rovanperä. Tällä viikolla Skoda Motorsport ilmoitti, että Espanjassa tallin autoa kuljettava Juuso Nordgren kilpailee myös Walesissa ja lisäksi mukana nähdään myös Max Vatanen.

Hyundain kuljettajien kehitysohjelmaan valitun Jari Huttusen kohdalla on puhuttu koko ajan ensi vuoden sopimuksesta, mutta Hyundai onkin ilmoittanut Huttusen mukaan jo Walesin MM-ralliin. Näin ollen Huttunen kilpailee Hyundai i20 R5 -autolla ensimmäistä kertaa vain kuukausi valituksi tulemisen jälkeen. Huttusta ei ole ilmoitettu kilpailemaan WRC2-luokan MM-pisteistä, mutta neljä muuta suomalaista on.

Suninen, Rovanperä, Nordgren, Vatanen, Huttunen. Kova suomalaisviisikko saa Walesissa vastaansa mm. WRC2-luokan maailmanmestaruuden jo varmistaneen Pontus Tidemandin, Eric Camillin, Ole Christian Veibyn, sekä kotirallistaan menestystä janoavan Gus Greensmithin, jonka ajovalmentajana muuten toimii Kristian Sohlberg.

Suninen, Nordgren ja Vatanen kilpailevat parhaillaan Espanjan MM-rallissa, kun taas Rovanperä ja Huttunen taistelevat viikonloppuna menestyksestä Latvian EM-rallissa.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit