WRC3:ssa jatkettiin siitä mihin Kokkolassa jäätiin – “Samalla rytmillä eteenpäin”

2.10.2021 / 08:16
Emil Lindholm paahtaa WRC3-luokan kärjessä Jyväskylässä (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan kauden kymmenes osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Jyväskylässä. WRC3-luokan kärkitaistelusta tuli varsin odotetusti suomalaiskuljettajien jäsentenvälinen näytelmä, vaikka virolainen Egon Kaur yrittikin lyödä kiilaa sinivalkoisten rattitaitureiden väliin.

Rallin SM-sarja saatiin päätökseen viime viikonloppuna Kokkolassa. SM1-luokan mitalikolmikoksi kuuden osakilpailun tulosten myötä muodostui mestari Emil Lindholm, SM-hopeamitalisti Mikko Heikkilä ja SM-pronssia pokannut Teemu Asunmaa. Kun Jyväskylän MM-rallista oli ajettu perjantain kuusi erikoiskoetta, WRC3-luokassa kolmen kärjen muodostivat juuri samat herrat ja vieläpä samassa järjestyksessä, eli Lindholm, Heikkilä ja Asunmaa.

GRX-tiimin Lindholm ajoi perjantaina neljä pohja-aikaa ja repäisi ennen ensimmäistä yötaukoa 17,1 sekunnin johtoaseman toisena olevaan Heikkilään nähden.

– Päivän kaksi ensimmäistä erikoiskoetta olivat ensimmäisellä ajokerralla liukkaita, mutta mitään muuta mainittavaa ei oikeastaan tapahtunut. Ihan suunnitellusti meni, ajo oli rentoa ja ei virheitä. Toisella ajokerralla pito oli parempi, Lindholm kuvaili tiedotteessaan kilpailun olosuhteita.

Ennen perjantain viimeistä erikoiskoetta Egon Kaur, joka elokuussa juhli Lahdessa SM-rallin voittoa, oli toisena, reilut kymmenen sekuntia Lindholmia perässä. Virolainen kuitenkin ajoi Oittilassa ojaan ja putosi kauas kärjestä. Lindholm sen sijaan onnistui Oittilassa ja kruunasi hienon päivänsä komealla pohja-ajalla.

– Päivän viimeinen pätkä Oittila ei ollut kovin liukas, mutta se oli meidän lähtöpaikallamme jo aika rajussa kunnossa. Pari kertaa saimme aika ikäviä iskuja tiestä kaivautuneista irtokivistä. Ei niissä tilanteissa voi muuta kuin yrittää, että osumat tulisivat keskelle pohjapanssaria, Lindholm korosti.

 

 

 

“Oma vointi ei ole mikään paras”

Lauantain ohjelmassa on yhdeksän erikoiskokeen urakka, yhteispituudeltaan hieman alle 152 kilometriä, ja niistä ensimmäinen käynnistyy kello 8.16.

– Huomenna on kivoja pitkiä pätkiä luvassa. Samalla rytmillä eteenpäin. Erityisesti Kakaristoa ja Päijälää odotan, ne ovat hienoja teitä, Lindholm hehkutti.

Heikkilä on ajanut tänä vuonna uransa kaksi ensimmäistä MM-rallia ja niistä molemmista tuloksena oli WRC3-luokan palkintosijoitus, kun nurmijärveläinen ajoi Rovaniemellä, sekä Virossa kolmanneksi. Nyt tähtäimessä on siis jo kolmas peräkkäinen palkintosijoitus, uran kolmannessa MM-rallissa. Heikkilä kellotti kolmospätkälle luokkapohjat ja kyseessä oli Heikkilän uran ensimmäinen pohja-aika MM-tasolla.

– Hyvät fiilikset, kokonaisuutena ollaan aika lailla siellä missä ajateltiin. Ollaan päästy päivä kohtuu virheettömästi läpi ja ajettiin pohja-aikakin. Voidaan käydä hyvillä mielin nukkumaan, nollata yötauolla ja huomenna jatkaa uuteen päivään. Koitetaan mennä samalla tavalla ylimääräisiä virheitä vältellen ja reuhaamatta, Heikkilä suunnitteli.

Flunssasta kärsivällä Asunmaalla eroa kärkeen ehti kertyä lähes puoli minuuttia, mutta alavutelainen onnistui pitämään Eerik Pietarisen takanaan ja neljäntenä. Pietarinen on jäänyt Asunmaasta 5,7 sekuntia.

– Flunssaa pukkaa vähän päälle ja ajaminen on hieman raskasta. Kaksi viimeistä erikoiskoetta eivät tulleet kuten toivoin. Oittila ajettiin vähän liian tarkasti, olisi pitänyt ajaa aggressiivisemmin. Tiet olivat hyvässä kunnossa ja rengas puri hyvin. Aikaisempiin Jyväskylän ralleihin verraten tiet olivat todella hyvässä kunnossa toisella ajokerralla, Asunmaa arvioi.

Asunmaa yhdessä kartanlukijansa Marko Salmisen kanssa suunnitteli vielä perjantai-illalle “videosulkeisia”.

– Pitää illalla katsoa vielä in-car-videoista erikoiskokeet läpi, että mitä voitaisiin parantaa. Huomenna on pitkä päivä ja uudella innolla mennään. Oma vointi ei ole mikään paras ja selkä on aika märkä näinkin lyhyen lenkin jälkeen, mutta tilanne voisi olla huonompikin, Asunmaa muistutti.

WRC3-luokan tilanne 6/19 ek:n jälkeen

1) Emil LindholmReeta Hämäläinen (Skoda) 47.01,5
2) Mikko HeikkiläTopi Luhtinen (Skoda) + 17,1
3) Teemu AsunmaaMarko Salminen (Skoda) + 29,5
4) Eerik PietarinenAntti Linnaketo (Volkswagen) + 35,2
5) Pepe Lopez-Borja Odriozola ESP/ESP (Skoda) + 1.57,7
6) Lauri JoonaMikael Korhonen (Skoda) + 2.11,8
7) Raul Jeets-Andrus Toom EST/EST (Skoda) + 2.35,9
8) Juuso MetsäläMatti Kangas (Skoda) + 3.11,8
9) Riku TahkoMarkus Soininen (Hyundai) + 3.17,9
10) Jari HuuhkaJarno Metso (Skoda) + 4.11,0

Lindholmin keskinopeus: 114,1 km/h
Pohja-ajat: Lindholm 4, Heikkilä 1, Kaur 1

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet
YouTube-video: Rallin MM-sarja

 

Latvala taustoitti Lapin viimeisen pätkän hermostumista – “Ehkä vähän harmitti”

Suninen haki tuntumaa uuteen autoonsa – Testien ulosajo Huttusen painolastina

Jarrumurheet päättivät Paasosen perjantain ajot – “Hyviä hyppyjä, lennettiin pitkälle”


Facebook kommentit