WRC:ssä tapahtuu: Loeb tekee paluun Hyundain rattiin, Saksan osakilpailu peruttu

25.8.2020 / 12:58
Sebastien Loeb tekee paluun Hyundain rattiin Turkissa (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa on koettu uusi koronapandemian aiheuttama takaisku, kun lokakuulle suunniteltu Saksan osakilpailu on peruttu.

Saksan MM-ralli oli tarkoitus ajaa 15.-18. lokakuuta. Koronatilanteen pahentuessa Saksassa, kilpailun järjestäjä kuitenkin päätti perua tulevan tapahtuman hyvissä ajoin, sillä Rheinland-Pfalzin osavaltion alueella, missä Saksan MM-ralli kilpailureitti kulkee, kokoontumiset on rajoitettu tällä hetkellä 350 henkilön suuruisiksi. Koska mitään takeita sille, että tilanne maassa kohenisi tulevina viikkoina, ei ole, on kilpailu päätetty perua.

Saksasta tuli jo kahdeksas isäntämaa tänä vuonna rallin MM-sarjassa, jonka osakilpailu perutaan koronan takia. Talvella MM-sarjasta päästiin ajamaan Monte Carlon, Ruotsin ja Meksikon osakilpailut, mutta sen jälkeen peruutetuiksi ovat tulleet niin Argentiinan, Portugalin, Kenian, Suomen, Uuden-Seelannin, Walesin, kuin myös Japanin osakilpailu.

Jotta maailmanmestaruudet voidaan kuluvan vuoden osalta jakaa, tulee MM-osakilpailuja ajaa vähintään seitsemän kappaletta. Kun jo ajettujen kolmen osakilpailun päälle lisätään nyt kalenterissa olevat Viron, Turkin, Italian ja Belgian osakilpailut, päästään kokonaismäärässä juuri vaadittuun seitsemään. Virossa ja Belgiassa ei aiemmin ole MM-rallia ajettu ja nämä maat nousivat mukaan vasta, kun MM-sarjaan jouduttiin etsimään koronan keskellä korvaavia isäntämaita.

Epävarman tilanteen keskellä Hyundai-talli ilmoitti kuljettajakolmikkonsa 18.-20. syyskuuta ajettavaan Turkin MM-ralliin. Thierry Neuville ja Ott Tänak saavat seuraa rallin yhdeksänkertaisesta maailmanmestarista Sebastien Loebista, jonka edellinen kilpailu oli Monte Carlon MM-ralli tammikuussa. Loeb on juhlinut Turkissa MM-rallin voittoa vuosina 2004, 2005 ja 2010. Viimeisin voittovuosi oli samalla myös Loebin viimeisin esiintyminen Turkissa, kilpailu kun poistui tuon jälkeen MM-sarjasta, tehden paluun takaisin kaksi vuotta sitten, mutta Loeb ei mukana silloin ollut, kuten ei myöskään viime vuonna.

Hyundai-tallilta puuttuu CV:stään vielä Turkin MM-rallin voitto. Vuonna 2018 ja 2019 talli saavutti Turkista vain kaksi kolmatta sijaa, Hayden Paddonin noustua palkintopallille vuonna 2018 ja Andreas Mikkelsenin toistettua uusiseelantilaisen temppu viime vuonna.

Syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna ajettavassa Viron MM-rallissa Hyundaita edustavat Neuville, Tänak, sekä Craig Breen.

Rallin MM-sarjan loppukauden kilpailukalenteri

04.09.-06.09. Viro
18.09.-20.09. Turkki
29.10.-01.11. Italia
19.11.-22.11. Belgia

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit