Yksi nuottivirhe Aleksi Röyhkiön harmina – “Tärkeät kisakilometrit saatiin talteen”

20.1.2021 / 09:32
Aleksi Röyhkiö kilpailee tänä vuonna SM1-luokassa Skodalla (Kuva: Taneli Niinimäki).

[ A- ] / [ A+ ]

Aleksi Röyhkiön uran ensimmäinen Tunturiralli nelivetokalustolla toi kaksipäiväisen kilpailun päätteeksi SM1-luokan seitsemännen sijan.

Aleksi Röyhkiölle rallin SM-sarjan kauden avauksessa Rovaniemellä oli paljon uutta. Röyhkiö kilpaili legendaarisessa Tunturirallissa nyt ensimmäistä kertaa nelivetokalustolla ja samalla käynnistyi myös uran ensimmäinen kausi SM1-luokassa. Myöskään TGS Worldwide -tiimissä Röyhkiö ei aiemmin ollut kilpaillut, viime vuonna SM-sarjassa ajetut kaksi ensimmäistä osakilpailua Skoda Fabia R5 -autolla kun tapahtui Printsport Racingin väreissä.

Röyhkiö yhdessä kartanlukijansa Ville Mannisenmäen kanssa olivat kahden ajetun erikoiskokeen jälkeen SM1-luokassa sijalla kuusi ja SM-pisteistä ajavista kuljettajista neljäntenä, kunnes Jyrhämäjärven erikoiskokeella tie vei lumihangen puolelle.

– Kuulin siinä tilanteessa nuotin väärin, jonka jälkeen jouduttiin lumitöihin, Röyhkiö kommentoi tiedotteessaan.

Ennen lauantaina ajettuja kilpailun neljää viimeistä erikoiskoetta Röyhkiön sijoitus oli SM1-luokassa 11. ja eroa kärkeen oli kertynyt jo lähes kuusi minuuttia. Lauantain erikoiskokeilla Röyhkiö kellotti SM1-luokkaan tulosrivin 10-7-9-6 ja lopputuloksissa sijoitus oli lopulta seitsemäs, sijoitus, joka toi ylöjärveläiselle yhdeksän SM-pistettä.

– Päätimme ajaa kisan loppuun käytetyillä renkailla, koska kärkisijat olivat jo karanneet. Tärkeät kisakilometrit saatiin talteen ja sitä kautta tuli paljon kokemusta tästä luokasta ja autosta, Röyhkiö korosti.

Röyhkiön tiimikavereina tänä vuonna SM-sarjassa kilpailevat SM1-luokan hallitseva Suomen mestari Teemu Asunmaa, sekä kolmelta edelliseltä kaudelta kolme SM1-luokan SM-mitalia saalistanut Emil Lindholm. Röyhkiö tiimin ja luokan tulokaskuljettajana aikoo ottaa kaiken mahdollisen hyödyn irti siitä tilanteesta, että tiimikavereina on näinkin kovan tason kuljettajat.

– Luokan tulokkaana minulle on tärkeä juttu, että samassa tiimissä on sarjan kovimmat kuskit. Ennen seuraavaa kisaa täytyy tutkia erikoiskokeiden in-carit ja datat, joiden avulla voin vertailla suoritustani kokeneisiin kärkinimiin, 20-vuotias Röyhkiö suunnitteli.

Rallin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Kouvolassa lauantaina 6. maaliskuuta.

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote

 

 

Röyhkiöllä tavoitteena nousujohteinen kausi – “Loppukaudesta voittotaisteluihin”


Facebook kommentit