MOTORSPORT

Yllätysnimi Tuurin SM-rallin lähtijälistalla – “Kunhan maaliin päästään”

Rallicrossin kolminkertainen Suomen mestari Jere Kalliokoski yllättää ja lähtee ajamaan Rallin SM-sarjan talvikauden päätöskilpailuun F-ryhmän Volvo 242:lla.

Kartanlukijan penkille istahtaa Kalliokoski Motorsportin pitkäaikainen luottomekaanikko, kartturina jo kokenut Jukka-Pekka Vistinmäki. Kalliokoski ajaa rallin Suomi Cup-luokassa numerolla 84.

Härmäläiskaksikko ajaa nyt kuudennen yhteisen rallinsa; kolmessa rallissa alla on ollut Volvo, ja kahdesti Kalliokoski ja Vistinmäki ovat ajaneet nelivetoisella Skoda Fabia Rally2:lla.

Testeissä autosta löydettiin pieniä parannuskohteita, nyt lähes 250 hevosvoimainen Volvo on kauttaaltaan tarkistettu ja huollettu.

– Ylistarossa linkkitanko repesi, mutta se saatiin korjattua Kuivisen Timon avustuksella ja päästiin treenaamaan ajamista. Kokeiltiin myös vähän erilaisia renkaita ja löydettiin lopulta sopivat; huomattiin myös, että perän lukko luisti, joten se piti vaihtaa uuteen. Käytiin vielä kotikulmilla jokkisradalla testaamassa, nyt kaikki on reilassa, Kalliokoski kertaa tiedotteessaan.

Vaikka Kalliokoskella on kokemusta rallicrossin EM- ja MM-sarjoista, rallissa härmäläinen ottaa ensi askeliaan. Tuurin SM-ralli on Kalliokosken vasta kolmas nuottikilpailu, joten tavoitteena on parantaa vauhtia kilpailun aikana, kerätä kokemusta nuotista ajamisesta ja nähdä ruutulippu.

– Pääsisi maaliin ja saisi vertailukelpoisia pätkäaikoja, siinä on päällimmäinen tavoite. Toivotaan tietysti, että olisi pakkaskeli ja pätkät kestäisivät meidänkin numerolla, se olisi kaikille mukavinta.

Kaksipäiväinen Tuurin SM-ralli ajetaan Alavuden ja Ähtärin alueella. Kilpailu käynnistyy perjantaina kahdella erikoiskokeella, lauantaina ajetaan viisi erikoiskoetta. Lauantaina iltapäivällä kilpailijat saapuvat huoltoon Keskisen Kyläkaupan pihaan, jonka välittömässä läheisyydessä ajetaan myös yleisöerikoiskoe alkaen klo 13.20.

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com