Yltääkö Lindholm Seinäjoella voittovauhtiin? – “Väkisin en yritä tehdä mitään”

11.6.2019 / 11:34
Emil Lindholm on voittanut tänä vuonna SM-sarjassa kaksi osakilpailua (Kuva: Marko Mäkinen).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin SM-sarjan kesäkauden avauksessa Riihimäellä keskeyttämään joutuneet GRX-tiimin Emil Lindholm ja kartanlukija Mikael Korhonen hakevat sarjan seuraavasta osakilpailusta Seinäjoelta ehjää suoritusta.

Emil Lindholm ajoi Volkswagen Polo GTI R5 -autolla ralliin valmistavan testin maanantaina Mouhijärvellä ja kaikki on kunnossa tulevaan. Lindholm ja Mikael Korhonen starttaavat Pohjanmaa Ralliin etuvetoisten autojen jälkeen lähtönumerolla 29.

– Hyvä fiilis jäi testeistä. Sen huomasi, että Riihimäellä emme päässeet ajamaan kovin montaa kilometriä autollamme soralla. Ajoni oli vielä hieman hakusessa. Aion ajaa vielä torstaina lyhyen “shakedownin” ennen kisaa, niin luulen, että sen jälkeen olemme valmiita tulevaan, Lindholm sanoo.

Tänä vuonna Lindholmilla on alla kaksi voittoa ja kaksi pisteetöntä osakilpailua, joten kaikki jaossa olevat SM-pisteet ovat tässä vaiheessa kautta hänelle tärkeitä.

– Lähden ajamaan omaa kisaani. Väkisin en yritä tehdä mitään. Jos voitto on mahdollinen, niin siitä tietysti ajetaan. Pisteitä tarvitaan ja kaikki otetaan vastaan, sillä veikkaan, että luokkamme mestaruus ratkaistaan vasta kauden viimeisessä kilpailussa. Lisäksi tarvitsen ehdottomasti lisää kilometrejä Suomen MM-rallia varten, joka on kesäkauden kohokohta, Lindholm muistuttaa.

Vuosi sitten Lindholmin Pohjanmaa Ralli meni rallin ensimmäisellä erikoiskokeella rengasrikon takia piloille.

– Putosimme heti voittotaistelusta ja sijoituimme lopulta kuudenneksi. Ek-aikamme toisena kilpailupäivänä olivat kuitenkin vertailukelpoisia kärkeen nähden. On kiva, että tuleva ralli on taas jaksotettu kahdelle päivälle. Viime vuoden perusteella tuleva reitti sisältää hyviä ralliteitä, Lindholm ennakoi.

Pohjanmaa Ralli ajetaan tulevana perjantaina ja lauantaina Seinäjoen ja sen lähikuntien alueella. Avauspäivän ohjelmassa on kolme erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 24,67 kilometriä. Ralli jatkuu lauantaina kello 9.21 alkaen ja päivän ohjelmassa on kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 89,81 kilometriä.

Teksti: Marko Mäkinen, Emil Lindholmin tiedotus


Facebook kommentit