Ympyrä sulkeutuu Trogenin kohdalla, Silverstonesta se alkoi – “Palkintokorokkeelle”

22.5.2019 / 18:46
Sami-Matti Trogen Espanjan osakilpailussa huhtikuussa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin RX2-sarja jatkuu tänä viikonloppuna Englannin Silverstonessa. 17 vuotta viime viikolla täyttänyt Sami-Matti Trogen ajoi vuosi sitten kyseisellä radalla uransa debyyttikilpailun nelivetoisissa ja on nyt vuoden kokeneempana asettanut tavoitteeksi palkintokorokkeen.

MM-sarjan yhteydessä ajettavassa RX2-sarjassa Sami-Matti Trogen on Espanjan ja Belgian osakilpailujen jälkeen pisteissä neljäntenä. Kauden molemmissa kilpailuissa Set Promotion -tallia edustavalla Trogenilla on ollut sama kaava: loppua kohti kovempaa. Se on tuottanut kaksi finaalipaikkaa ja finaaleista kaksi neljättä sijaa. Nyt lähdetään hakemaan kauden parasta tulosta.

– Barcelona ja Spa olivat ihan ok, olisivat ne tosin voineet mennä paremminkin. Molemmissa ensimmäinen päivä oli huono. Espanjassa aloitin kaadolla ja Belgiassa oli vähän kaikkea pientä. Span sunnuntai meni hyvin, joten siitä jäi positiivinen fiilis meidän tekemisestä. Semissä ajoin kisan parhaita kierrosaikoja ja finaalissa hajosi rengas toiseksi viimeisellä kierroksella, kun kyttäilin ohituspaikkaa. Jäi vauhtia reserviin, joten käytetään se nyt Englannissa, Trogen sanoo.

Vauhtia viikonlopun kilpailuun haettiin Kouvolasta, missä Trogen kävi ajamassa crosskartilla “ruosteet ranteista” pois. Silverstonen legendaarinen rata on Trogenille tuttu.

– Lähtöpaikalla ei Silverstonessa ole aivan yhtä paljon merkitystä kuin Spassa, sillä ensimmäisessä mutkassa on enemmän tilaa, mutta tärkeä se on silti. Ei huvittaisi koko aikaa ulkoradalta startata, nyt on arpa heittänyt sinne viidesti kahdeksassa erässä. Supercar Litellä erot lähdöissä tulevat reaktioista, sillä jokainen osaa näillä lähteä. Auto ei jää sutimaan, joten kytkin ylös ja menoksi. Ajatuksissa on ajaa ehjä kisa ja nousta palkintokorokkeelle, Trogen päätti.

RX2-luokan pistetilanne 2/7 osakilpailua

1) Oliver Eriksson (SWE) 59
2) Jesse Kallio 50
3) Fraser McConnell (JAM) 46
4) Sami-Matti Trogen 36
5) Vasiliy Gryazin (RUS) 34
6) Ben-Philip Gundersen (NOR) 27

Lue myös! Kolmas kerta toden sanoo? Kallio voittojahtiin Silverstoneen – “Onhan sitä monet puhunut” (22.5.2019)

Teksti: Toni Lönnroos, Sami-Matti Trogenin tiedotus


Facebook kommentit