11 vuotta sitten Wales tarjosi Latvalalle uuden alun – “Olin aika jännittynyt ennen kisaa”

25.10.2017 / 13:25
Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila Walesin MM-rallissa vuonna 2006 (Kuva: Stobart).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjan nykykuljettajista eniten kilpailukokemusta löytyy Jari-Matti Latvalalta, jonka uran 181. MM-startti tapahtuu tällä viikolla Walesissa. “Sumuisen saaren” MM-ralliin Latvala on osallistunut urallaan yhtäjaksoisesti vuodesta 2002 lähtien, eli yhteensä jo 15 kertaa. Myös tässä tilastossa Latvala on nykykuljettajista selkeä ykkönen.

Ensimmäisen kerran Jari-Matti Latvala osallistui Walesin MM-ralliin jo vuonna 2002 ja itse asiassa tuo kilpailu oli Latvalalle uran ensimmäinen MM-ralli. Siinä missä Kalle Rovanperä suorittaa nyt Walesissa oman debyyttinsä rallin MM-sarjassa 17 vuoden ja vajaan kuukauden ikäisenä, oli Latvala debytoidessaan MM-sarjassa 17 vuoden ja seitsemän kuukauden ikäinen.

Aika tunnetusti rientää nopeasti ja vaikka moni saattaakin vielä miettiä, että tuosta Latvalan MM-debyytistä olisi kulunut vasta vain pieni hetki, niin tänä syksynä siitä tulee kuluneeksi jo tosiaan 15 vuotta. Latvalan vuoden 2002 kilpailu ei jäänyt Walesissa todellakaan ainoaksi, vaan tuon jälkeen MM-ralleja on tullut lisää yhteensä komeat 179 kappaletta ja tänä viikonloppuna käynnistyvään Walesin MM-ralliin Latvala osallistuu järjestyksessään jo 16. kerran.

– Iso-Britannia on vähän niin kuin toinen kotini, koska siellä aloitin urani aikoinaan ja siellä ajoin myös ensimmäisen MM-rallini, Latvala hehkuttaa.

– Tästä rallista löytyy joitakin fantastisen hienoja erikoiskokeita, kuten Myherin ja Dyfnant, joita odotan innolla, Latvala jatkaa.

Latvala aloitti MM-uransa 15 vuotta sitten Walesissa Mitsubishin WRC-autolla ja vuonna 2003 tuolloin 18-vuotias Latvala lähti “sumuisella saarella” MM-pistejahtiin M-Sportin Ford WRC:llä. Tuloksena oli 10. sija, mikä sivusi Latvalan siihen mennessä uran parasta osakilpailusijoitusta (aiemmin samana vuonna Kreikassa 10.). Vuoden 2004 Walesin MM-rallissa Latvala kilpaili junioreiden MM-sarjan puolella ja 2005 oli alla jälleen Fordin WRC-auto.

 

Hyundai Wales 2017

 

“Lähdin ajamaan vain ja ainoastaan omaa vauhtiani”

Kaudella 2006 Latvala kiersi MM-sarjaa N-ryhmän Subarulla, Suomen MM-ralliin hän osallistui Toyota Corolla WRC:llä, mutta mahtui kauteen myös neljä MM-rallia Stobartin Ford WRC:llä. Stobart VK Ford Rally Team oli MM-sarjassa ns. Fordin kakkostalli ja ennen Walesia Latvalan kolme aiempaa kisaa olivat menneet heikosti.

– Olin aika jännittynyt ennen vuoden 2006 Walesin MM-rallia, sillä kolme edellistä kilpailua Stobartin autolla olivat päättyneet kaikki ulosajoon. Walesiin sain alle Ford Focus ’06:n, joka olisi varmasti kilpailukykyinen, Latvala muistelee.

21-vuotias Latvala ylsikin lopulta vahvaan suoritukseen sijoittuen yleiskilpailussa neljänneksi, mikä oli 36. MM-ralliaan ajaneelle töysäläiselle uran paras sijoitus MM-sarjassa siihen mennessä.

– Lähdin ajamaan vain ja ainoastaan omaa vauhtiani, enkä seuraillut hirveästi muiden aikoja. Alun tökkimisen jälkeen ajo parani ja olimme yllättäen perjantai-iltana rallissa neljäntenä. Lauantaina en pystynyt yhtä tasaiseen ajoon kuin perjantaina. Sunnuntai-aamuna onnistuimme valitsemaan oikeat renkaat hyvin mutaisille erikoiskokeille. Ajo onnistui oikein hyvin ja kun (Xavi) Pons pyörähti, niin nousimme neljänneksi. Tämän jälkeen keskityin pitämään sijoituksen maaliin saakka ja se myös onnistui, Latvala kertaa.

 

Printmix

 

“Nyt haluan vain ajaa kahteen viimeiseen osakilpailuun hyvät tulokset”

Onnistunut kilpailu toi Latvalan uralle ikään kuin uuden alun ja kaudella 2007 Latvala kiersikin täyden MM-sarjan Stobartin Fordin ratissa. Kaudelle 2008 Latvala siirtyi Fordin tehdastalliin ja on ajanut sen jälkeen yhtäjaksoisesti nyt jo 10 kauden ajan MM-sarjan huipulla tehdaskuljettajana.

Kuluvalla kaudella Latvala oli alkukauden hyvien suoritustensa ansiosta vahva ehdokas aina jopa maailmanmestariksi asti, mutta kesäkuisen Italian MM-rallin kakkossijan jälkeen neljä seuraavaa MM-osakilpailua Puolassa, Suomessa, Saksassa ja Espanjassa toivat ainoastaan kuusi MM-pistettä. Alkukaudesta Toyotan kalusto oli tulokastallin tilanteen huomioiden yllättävänkin luotettava, mutta neljässä viimeisimmässä MM-rallissa Latvala on joutunut painimaan erilaisten tekniikkamurheiden kanssa.

– Olen vakuuttunut siitä, että talli on saanut nuo edellisissä kisoissa vaivanneet tekniikkamurheet selvitettyä ja nyt haluan vain ajaa kahteen viimeiseen osakilpailuun hyvät tulokset, jotta saamme tälle uskomattomalle kaudelle vahvan lopetuksen. Alkukauden kisat olivat vaativia, mutta ehkä ei kuitenkaan niin vaativia kuin nämä loppukauden kisat ovat olleet, joten opimme koko ajan lisää ja edelleen pitää muistaa, että kyseessä on tallillemme vasta ensimmäinen kausi, Latvala muistuttaa.

Walesin MM-ralli käynnistyy lyhyellä yleisöerikoiskokeella torstai-iltana. UrheiluUutiset.com seuraa tapahtumia paikan päällä Chesterissä koko ralliviikon ajan.

Jari-Matti Latvala Walesin MM-rallissa

2002 – 17. (Mitsubishi WRC)
2003 – 10. (Ford WRC)
2004 – 23. / JWRC 4. (Suzuki S1600)
2005 – Vetäytyminen kilpailusta 15. ek:n jälkeen (Ford WRC)
2006 – 4. (Ford WRC)
2007 – 10. (Ford WRC)
2008 – 2. (Ford WRC)
2009 – 7. (Ford WRC)
2010 – 3. (Ford WRC)
2011 – 1. (Ford WRC)
2012 – 1. (Ford WRC)
2013 – 2. (Volkswagen WRC)
2014 – 8. (Volkswagen WRC)
2015 – 50. (Volkswagen WRC)
2016 – 7. (Volkswagen WRC)

Selivaara logo 2017

Teksti: Jari Hotti, Chester – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit