MOTORSPORT

16 vuoden menestystarina Aasian-Tyynenmeren sarjassa ohi – Intialaista osaamista rallin MM-sarjaan

Aasian-Tyynenmeren rallisarjassa 16 vuoden aikana yhdeksän mestaruutta saavuttanut Team MRF, sekä sarjan kolminkertainen mestari Gaurav Gill lähtevät mukaan rallin MM-sarjaan tänä vuonna.

MRF on Intian suurin ja merkittävin rengasvalmistaja, joka on pyörittänyt omaa rallitiimiään Aasian-Tyynenmeren rallisarjassa jo 16 vuoden ajan. MRF:n vuodet sarjassa ovat olleet menestyksekkäitä, sillä mestaruuksia on tullut yhdeksän kappaletta ja kuljettajista mestaruuteen ovat ajaneet muun muassa Jussi Välimäki vuonna 2005, Chris Atkinson 2012, Jan Kopecky 2014, Pontus Tidemand 2015, sekä Gaurav Gill vuosina 2013, 2016 ja 2017.

Nyt MRF tiedotti, että Aasian-Tyynenmeren rallisarja on heidän osaltaan historiaa ja jatkossa haasteita tarjoaa rallin MM-sarja. MRF:n tiedotteen mukaan tiimi tulee osallistumaan rallin MM-sarjassa WRC2-luokkaan ja kuljettajana toimii intialainen Gill, mutta tarkempaa tietoa kilpailukalustosta, sekä kilpailuohjelman laajuudesta ei vielä annettu.

Lisätietoa on tiedotteen mukaan tulossa lähiaikoina. Useat intialaismediat uutisoivat tiedotteen pohjalta asiasta maanantaina, mutta yksikään medioista ei kuitenkaan ollut onnistunut saamaan Gilliltä kommentteja aiheeseen liittyen. Gillin haluista siirtyä rallin MM-sarjaan tänä vuonna levisi ensimmäisiä huhuja eri medioissa jo tammikuussa.

MRF on saanut tukea Skodan tehtaalta vuodesta 2012 alkaen, joten kovin suuri yllätys ei olisi mikäli MRF myös rallin MM-sarjassa kilpailisi Skodalla. Gill on Aasian-Tyynenmeren rallisarjan kolminkertainen mestari, joka 57 startistaan on voittanut 17 ja noussut palkintopallille yhteensä 29 kertaa.

Gill kilpaili edellisen kerran Euroopassa vuosina 2008-2009, kun hän osallistui kolmeen Euroopassa ajettuun MM-ralliin tuotantoautojen luokassa. Nuo kolme MM-rallia ovat myös Gillin uran ainoat toistaiseksi ja hän on myös MM-sarjan ainoa intialaiskuljettaja, joka on saavuttanut MM-pisteitä millään tasolla. Gillin MM-pisteet tulivat Portugalista vuonna 2009, kun hän sijoittui tuotantoautojen luokassa seitsemänneksi.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Argentiinassa huhtikuun lopussa.

Gaurav Gill, 36

Aasian-Tyynenmeren rallisarjan (APRC) mestari 2013, 2016 ja 2017
APRC:ssä 57 starttia, 17 voittoa ja yhteensä 29 palkintosijoitusta
Intian nelinkertainen rallimestari
Kolme MM-rallia 2008-2009, kaksi keskeytystä, ei MM-pisteitä
Yksi IRC-sarjan osakilpailu 2007, keskeytys

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com