Suomi100: Marcus Grönholm, Ford, Monte Carlo 2006

21.1.2017 / 08:00

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot on 1:43-kokoisia pienoismalleja.

Monte Carlon MM-ralli ajetaan tällä viikolla, joten sen kunniaksi esittelemme suomalaisten voittoautoja nimenomaan Montesta.

21.1. auto on Marcus Grönholmin voittoauto Monte Carlosta 2006, Ford Focus RS WRC. Kartanlukijana toimi Timo Rautiainen.

Grönholm oli juuri siirtynyt Peugeotilta Fordille, ja ajoi heti kauden avauskilpailussa voittajaksi. Voitto oli hänelle ensimmäinen Montessa, ja myös viimeinen.

Sebastien Loeb hallitsi kilpailua, mutta teki ajovirheen viidennellä erikoiskokeella ja minuutin johtopaikka vaihtui sijaan kahdeksan ja neljän minuutin takamatkaan. Grönholm piti kuitenkin Loebin hurjassa hyökkäyksessä pintansa. Suomalainen päihitti Loebin lopulta 1.01 minuutilla. Loeb ajoi Kronos-tallin Citroenilla, sillä tehdastalli vetäytyi vuodeksi kehittääkseen uutta C4-mallia. Toni Gardemeister Astra-tallin Peugeotilla oli kilpailun kolmas.

Eilisen auton yhteydessä kysyttiin, kuka voitti WRC-aikakauden ensimmäisen MM-rallin 1997. Vastaus on Piero Liatti, Subaru. Italialainen oli suorastaan yllätysvoittaja Montessa 1997.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös 20.1. Tommi Mäkinen ja Mitsubishi


Facebook kommentit