Aatu Hakalehto hankki viime vuoden mestariauton – Edessä SM-debyytti

3.2.2023 / 11:43
Aatu Hakalehto ja Riia Rantasalo ovat valmiita Kuopion SM-ralliin (Kuva: Pekka Virtanen).

[ A- ] / [ A+ ]

Ahveniston Autourheilijoita edustavalla Aatu Hakalehdolla on edessään ensimmäinen kilpailu yleisessä rallin SM-sarjassa.

Viime vuonna rallin nuorten SM-sarjassa viidenneksi sijoittunut Aatu Hakalehto, 16, on ehdottomasti yksi Kuopion SM-rallin mielenkiintoisimmista debytanteista. Hakalehto on ajanut rallia vasta yhden täyden kauden, mutta jo nyt edessä on nuorukaiselle ensimmäinen SM-ralli yleisessä sarjassa ja samalla myös ensimmäinen nuottikilpailu. Lisäksi viime kauden V1600-luokan auto on vaihtunut huipputasoiseen, etuvetoiseen ralliautoon, Ford Fiesta Rally4:ään.

– Pari testiä on päästy uudella autolla ajamaan ja myös Riian (Rantasalo, kartanlukija) kanssa nuottia harjoittelemaan. Tuntuu mahtavalta päästä ajamaan oikealla ralliautolla, jossa tehoja ja jarruja riittää. Myös Riian kanssa työskentely tuntuu hyvin osuvan yhteen. Paljon on vielä harjoiteltavaa ja tältä kaudelta haetaan oppia ja kokemusta. Pyritään ajamaan ehjiä kilpailuja ja oppimaan jokaisesta jotain uutta, Hakalehto sanoo tiedotteessaan.

Hakalehto, SM3-luokan nuorin kuljettaja Kuopiossa, kilpailee tänä vuonna samalla autolla, jolla Henri Hokkala voitti viime vuonna etuvetoluokan Suomen mestaruuden. Hakalehdolla on tarkoituksena kiertää SM-sarja kokonaisuudessaan Kuopion osakilpailusta eteenpäin ja sen lisäksi ajaa muutama pienempi ralli.

– Rovaniemi jätettiin tällä kertaa väliin. Treeniä oli takana liian vähän ja haluttiin päästä ennen aloitusta testaamaan myös Riian kanssa nuottia kunnolla. Aloitamme Kuopiosta ja sitä odotan kyllä jo innolla. Huippua päästä aloittamaan taas uutta kautta. Rally4-auto tuntuu huikealta peliltä vakioauton jälkeen, Hakalehto hehkuttaa.

Hakalehto ja Hokkala osallistuivat viime syksynä Askolan Granit Ralliin niin, että Hokkala toimi kartanlukijana. Sanomattakin on selvää, että tuossa kilpailussa kaksikko kävi varmasti läpi Ford Fiesta Rally4:n niksejä, siitäkin huolimatta, että Hakalehto ei kyseisellä autolla vielä tuolloin kilpaillut, ja varmasti Hokkalalta irtosi muitakin hyviä vinkkejä Hakalehdolle, joka siirtyi rallin pariin ajettuaan sitä ennen pitkään kartingia.

– Kyllä nuotista ajaminen on ihan eri juttu kuin pimeään. Nyt voi painaa täysiä, kun tietää mihin seuraava mutka kääntyy. Riia lukee nuottia minulle sopivammalla tempolla. Luotto ajamiseen ja jarruihin on vahvistunut, Hakalehto kehuu.

Kuopion SM-ralli starttaa lauantai-aamuna Hotelli Iso Valkeisen edustalta kello 7.30 alkaen ja maalijuhlat puolestaan nähdään Kuopion torilla alkuillasta kello 17.32 alkaen. Kilpailussa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 94 kilometriä ja niistä ensimmäinen käynnistyy kello 9.15.

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit